Att bryta sig loss från begränsade könsroller är temat på nya singeln Brand new woman av Brimheim och som framförs tillsammans med Eee Gee. Att helt enkelt fly från en kvävande normativ tillvaro, som för många kvinnor är att vara en lydig och hängiven person som aldrig klagar. Här vill Brimheim istället att ens inre odjur ska segra och ta över.

Favoriter Apple Music

Brand new woman inspirerades faktiskt av ”cool girl”-monologen i David Finchers film Gone Girl.
Sångerskan utvecklar:

”En cool girl låtsas inte bry sig när hon bryr sig djupt. Hon låtsas att saker inte gör ont när de gör det och överger sig själv för någon annans godkännande. Hon böjer sig bakåt för att förvandla sig själv till en person som kan vara värd att älska. I den här låten är hon någon som är så van att nöja sig med smulor av uppmärksamhet att hon tappar kontakten med verkligheten och fantiserar om att utnyttja överlevnadsinstinkter – en vild, våldsam känsla av självrespekt som driver henne in i ett nytt liv.”

Allt producerad till en läcker och medryckande alt-poplåt, med en skön basgång och energi. Det är verkligen som man känner hur kvinnan i låten blommar ut i refrängen.

Med Brand new woman släpper Brimheim första smakprovet från kommande albumet RATKING, som släpps den 22:a Mars 2024.

Brimheim

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011