Urban Hane är tillbaka med ny musik. Sist vi hörde från artisten var 2019 då Urban släppte EP:n Långt Ifrån Nära. Nya singeln heter Nätter utan drömmar och släpps tillsammans med låten Som sirener. Det är också första smakprovet på det nya material som Urban komponerat sedan förra EP:n.

Skicka in din musik

Låten Nätter utan drömmar kom till efter en lång period av förvirring och sömnlöshet när orsaker och konturer äntligen började träda fram, och de insikter som följde.
Om singeln berättar Urban för bloggen.

”Låten handlar om hur vardagens livsavgörande ögonblick ofta glider oss obemärkt förbi, och hur vi ofta inte inser det förrän långt senare. Lite beroende på var man då befinner sig i livet kan de insikterna bli hisnande. Det kan kännas som att inget man gör egentligen hjälper utan bara i bästa fall lindrar.”

Produktionen andas för mig mogen pop. Det är starka melodier och snyggt arrangemang med ett skönt driv som löper genom låten. Gillade hur gitarren i inledningen sätter tonen och sedan hur refrängen lyfter låten ännu ett steg med sina harmonier och känsla.

För den som vill dra ner på tempot är Som sirener en vacker pianoballad, som gav mig ett elegant Bryan Ferry-vibb. Så den tycker jag också du ska ge en lyssning när du ändå klickat in dig till låten.

Urban Hane

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011