Vi hanterar sorg på olika sätt. Vissa stänger sig likt en mussla för omvärlden. Andra kan låta ilska och vredesutbrott vara en ventil för sin sorg.
Är man konstnär eller artist, kan ens kreativa arbete vara just den där ventilen.

Favoriter Apple Music

Det är just det som låten Days with you blev för Martin Almgren när hans far gick bort. Låten i sig hade Martin skrivit innan hans far gick bort, men den hade aldrig riktigt hittat sin form. När han spelade upp låten för sin far strax innan han gick bort efter en kort tids sjukdom var det ingen av dem som då förstod att Days with you var en spegel av Martins rädsla över att förlora en älskad familjemedlem. En vecka efter att han förlorat sin far, förstod Martin att han undermedvetet haft sin far i tankarna när han skrev texten.

Martin berättar för bloggen:

Days with you är en låt som betyder oerhört mycket för mig. Det är helt klart låten som öppnat en motorväg rakt in i min själ. Känslorna när man förlorar en närstående är inget jag har ensamrätt på. Alla går igenom det för eller senare i livet och att alla har sin egen sorgeprocess. Att slutföra den här låten har varit en del i min process.
Inspelningsprocessen blev minst sagt en emotionell berg- och dalbana. Ibland kunde jag inte ens sjunga en halv vers innan jag bröt ihop. Men med tiden har den hjälpt mig att komma vidare i mitt sorgarbete.”

Resultatet är känslofyllt och träffar rakt i hjärtat på mig. En vacker ballad om livet tillsammans, som i mina ögon kan ses som just en hyllning till livet och den tid vi har tillsammans.
Jag kontaktade Martin över Zoom för att låta honom berätta med sina egna ord om låten.

Martin Almgren

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011