Andreas Weise är tillbaka. Med ett Instagram-konto som rensades för någon vecka sedan, är det dags för en ny Andreas Weise. Kalla det för Andreas 2.0 om du så vill.

DOLBY ATMOS

Första singeln från Andreas kommande album The Circle heter Bleed och är ett samarbetet med ingen mindre än Jörgen Elofsson.
Nya singeln ger oss en hel ny ljudbild av Anderas. Inte bara att produktionen är fylligare och snyggare, Andreas uttryck i rösten vittnar om något nytt.

Nya singeln är svängig och medryckande. Samtidigt som den också är elegant. Att man tänker på Elton John när man hör Bleed är kanske inte helt konstigt, då den legendariske sångaren varit lite av en inspirationskälla.

Om singeln berättar Andreas:

”Låten handlar för mig om att våga kasta sig ut och ta riktiga risker. Det kan vara i en kärleksrelation men även på andra sätt. Bleed representerar verkligen mycket av det jag gör 2023 när jag släpper helt nytt sound och kastar mig ut. Att släppa musik som först och främst berör mig personligen är läskigt för då är det Andreas som blir bedömd inte mediabilden eller den ”roll” som jag blivit tilldelad. Det blir svårare att gömma sig den här gången.”

Jag träffade Andreas över Zoom för att snacka om nya singeln och låta honom berätta mer om valet att nollställa Instagram och arbetet med de nya låtarna som du kan se här nedan.

Du hör Andreas nya singel Bleed via länkarna här nedan:

Följ Andreas Weise via sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011