Det är söndag och med det har Johan och Sebastian sammanställt tio popfavoriter från senaste veckan som du absolut inte får missa. Tio låtar som kommer göra din spellista finare och livet bättre. Det är precis det inflytande riktigt bra poplåtar har på dig och ditt liv.
Lyssna och njut. Så hoppas vi att du hittar dina favoriter i samlingen.

Nordiska Favoriter

Sixten – Misemotional

Johan: Duon Sixteen (före detta Strandels) ger oss varm pop med drömliknande retrokänsla när de här släpper singeln Misemotional. Här bygger duon upp en snygg atmosfär av synthar och sångharmonier. Älskar ju denna typ av filmisk varm pop som känns som ett solblekt foto av Kalifornien.

Amanda Jerlov – Hysterical

Sebastian: Amanda Jerlov påstår sig vara endimensionell i nya låten Hysterical – jag vill påstå allt annat. Artisten öppnar upp ett nytt kapitel ur sin färgstarka dagboken och visar på ytterligare ett lager av artistiskt uttryck. Hysteriskt bra! 

OMD – Veruschka

Johan: Med Veruschka bjuds vi på en elegant popballad signerad den ikoniska brittiska duon. Svävande och vackert. Definitivt den snyggaste låt OMD gjort på mycket, mycket länge.

Estraden – 20nånting

Sebastian: Kanske är det just för att jag själv snart lämnar 20-årsåldern som Estradens 20nånting träffar mig rätt in i hjärtat. Text och produktion står i perfekt harmoni för att skapa gruppens starkaste släpp i karriären. 

Kasbo – Alive

Johan: Producenten och artisten Kasbo från Göteborg tar oss med till ett pulserande musiklandskap med singeln Alive. Det är mjukt och drömliknande, samtidigt som pulsen kommer att vara perfekt för ditt kommande träningspass. Jag fick i alla fall skön Chicane-känsla av låten.

L.J – IFYOUCOULDSEE

Sebastian: Med en nysläppta EP ligger framtiden framför L.Js fötter. Hennes silkeslena stämma och sjävklart R&B når sin absoluta kulmen i låten IFYOUCOULDSEE. Det är med spänning jag fortsätter följa artistens resa. 

The Irrepressibles – The transformation of acceptance

Johan: Smärtsamt vacker blir det när The Irrepressibles sjunger om att inte trivas i sig själv. Hur låten går från nedslagen till stark, när man tillslut når någon form av acceptans för den man är och omfamna sig själv. En låt (och video) du får möjlighet att gråta ut till.

Sigrid – Ghost

Sebastian: Den 27:e oktober landar Sigrids EP The Hype – en samling låtar som skildrar vart artisten befinner sig just nu musikaliskt. Att döma av det aktuella släppet är det ett lite annorlunda sound än tidigare, men liksom alltid är hon mästerlig på text och melodi. 

NOEL – Headed North

Johan: Nya stjärnskottet NOEL imponerar med sin uttrycksfulla röst när han här sjunger om att inte våga satsa på sina känslor och istället avsluta ett förhållande. Det är hjärtskärande berättelse som snyggt målas upp för oss. Det känns som NOEL kommer att bli ett spännande namn att följa.

Muntie – ATTENTION

Sebastian: Den största överraskningen för veckan var Muntie. Den svenska R&B talangen skapar hits i världsklass och singeln ATTENTION kommer gå varm i mina lurar under hösten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011