Det är äntligen söndag och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista några av sina popfavoriter från veckan som gått. Hoppas att du också hittar några nya favoriter bland låtarna.

Nordiska Favoriter

Darin – Satellit

Johan: Jag älskar ju när Darins låtar är pulserande och upplyftande. Precis som han är på nya singeln Satellit. Att få perspektiv och att tro på sig själv är alltid budskap som jag går igång på, så även denna gång.

Sebastian: Äntligen funkar Darin till det på svenska likt det artisten gjorde på EP:n My Purple Clouds. Med en ny platta på gång håller han oss fortfarande i ovisshet om hur soundet kommer bli på fullängdaren men i och med det aktuella släppet hoppas jag på en något mer 80-tals doftande ljudbild. 

Molly Hammar – Fight like a girl

Sebastian: Som ett öppet brev skrivet till en liten Molly Hammar sprider sångerskan samtidigt ett budskap till alla små flickor därute om att vara sig själv i alla lägen. Ärlighet varar längst och jag älskar när musiker låter oss blicka in i deras privatliv genom lysande popmusik.

Johan: Molly vinner på knock out när hon Fight like a girl och står upp för sig själv. En låt som verkligen ger gåshud och gör en tårögd av både sitt starka budskap men också Mollys otroliga röst.
Textraden ”If not for me I’do it for her, if not for me for every girl” kan vara året starkaste.

Momo May – Enough of a reason

Johan: Lekfullt och härligt pulserande blir det när Momo May skämmer bort oss med sin helande och upplyftande pop. Ett energi och lyckopiller i musikform som jag inte kan få nog av.

Lauv – Love U Like That 

Sebastian: Lauv har länge kämpat med psykisk ohälsa och nu även alkoholism, något artisten varit väldigt transparent med på sociala medier. Med låten Love U Like That vill artisten vända kapitel och påbörja en musikresa som han utlovar kommer bli den bästa hitintills. Som superfan ser jag med spänning fram emot detta! 

NERIKE – Kom

Johan: Mörkt och drömmande blir det när NERIKE tar med oss till en värld av ovisshet och rädsla. Väldigt närgående och effektfullt samtidigt som det är vackert.

James Arthur – Blindside 

Sebastian: En mindre R&B influerad James Arthur än på plattan It’ll All Make Sense In The End återvänder med en ny mer organiskt rotad era. Nya singeln Blindside driver på i ett skönt tempo och jag känner att den gör sig perfekt i vilken chillpop-lista som helst. För mig blev det en omedelbar addering. 

Vilhelm Buchaus – All in vain

Johan: Bra radiopop får vi från Vilhelm Buchaus med hans singel All in vain. Skönt medryckande och stark refräng med en mix av pop/rock. En perfekt låt för alla bra popspellistor säger jag.

David Guetta + Bebe Rexha – One in a million

Sebastian: David G have a good thing going med sin 00-tals Scooter-era just nu. Självklart måste ett så monumentalt samarbete som I’m Good (Blue) följas upp med ännu en knivskarp hit. Bebe Rexhas krispigt mixade stämma skär som smör mot trumhinnan och det doftar hit lång väg. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011