Högsommarvärmen är här och så är veckans Popfavoriter. Johan och Sebastian samlar tio favoriter från veckan som borde passa perfekt i just din spellista.

Popmuzik Podcast

Shawn Mendes – What the hell are we dying for?

Johan: I frustration över klimatkrisen och skogsbränderna i Kanada skrev Shawn denna låt på en dag och släppte den dagen efter. Slagkraftigt och extra snyggt med en bild från ett orangerökigt New York från veckan som omslag. Streaming-musik som den ska vara, när den går från ord till handling på 24 timmar.

Natalie Lindh – Låt en kvinna leva

Sebastian: Äntligen släpper Natalie låten som kommer göra henne till den stjärna hon alltid varit. Låt en kvinna leva kombinerar ett viktigt budskap med lysande vokaler och text. Det här är en given sommarsmash.

Chicane – Hijóping

Johan: Fick härlig 90-talsvibb av denna. Vemodig och skönt dansant med snygga vokaler. Jag kommer nog ändå alltid ha ett gott öga till etnopop.

Hanna Ferm – Undantag 

Sebastian: En betydligt mer elektroniskt ljudande Hanna Ferm fortsätter ge oss starka singlar från vad vi ändå får tro är ett kommande album. Det aktuella släppet varvar sångerskans souliga stämma med oemotståndlig hook. 

The Parade – I’m a dreamer

Johan: Det låter brittisk pop från 90-talet och jag verkligen älskar I’m a dreamer. Det känns nästan som att ha hittat en bortglömd låt av Saint Etienne. Verkligen en ljudbild jag lever för och saknat som fan.

Kvarteret + LKN – Nåt i ögat 

Sebastian: Duon Kvarteret fortsätter leverera knivskarp pop med edge. Den här gången heter låten Nåt i ögat och här sammanför de sin kreativitet med LKN för att ge oss en perfekt sommarsingel.

Kiana – Lemonade

Johan: Ögonblicklig hit med Clean Bandit-vibbar av Kiana, som nu äntligen följer upp årets Melodifestivals-låt Where did you go. Sommarens givna balkong-soundtrack? Absolut. 

J Hus + Drake – Who told you 

Sebastian: Drake är här för att återigen erövra årets varmaste månader. Dancehall i kombination med RnB är ju ändå hans starkaste kort när det kommer till hits. Visst är det ett monotont beat men melodierna är fire. 

Claudia Neuser – The greatest story never told

Johan: Claudia Neuser följer upp sin debutsingel och visar var skåpet ska stå med The greatest story never told. Dramatisk pop med stora känslor och lika stor röst. Jävlar vad Claudia kommer regera poplistorna framöver.

Melanie Wehbe – Lonely Heart 

Sebastian: Efter framgångarna i melodifestivalen är Melanie tillbaka med ännu mer strålande pop. Nya singeln heter Lonely Heart och varvar 80-tals doftande produktion med hypermoderna melodier. Strålande tycker jag! 

Johan. När Melanie äntligen följer upp sin Melodifestivalslåt For the show är det med en dramatiskt och dansant poplåt som för mig träffar helt rätt med sin sjukt läckra och Kylie-doftande produktion och melodi. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011