Det är söndag och vintern har kommit ända ner till Göteborg. Jupp, här är det kallt som i en isbjörns rövhål, så jag antar att det är slut på cykelsäsongen nu. (Även om det är gnistrande vackert och kruttorrt ute).

Favoriter Apple Music

Men för att värma oss lite så listar jag och Sebastian tio popfavoriter från veckan. Låtar som du bör ge en extra lyssning samt fylla din spellista med. Hoppas du hittar något extra bra i listan.

Heart Reserve – Versions

Storslagen elektronisk pop som borde få Pet Shop Boys att bli helt kissiga. Det är vad den svenske producenten Heart Reserve ger oss med sin senaste singel Versions. Älskar dramatiken och de episka syntharna här.

Zara Larsson – Memory Lane

Mysfaktorn är hög när Zara Larsson släpper två låtar från hennes kommande Honor The Light EP. Absolut bäst är den hittiga Memory Lane som jag med all säkerhet kommer att konsumera timtals av i mina lurar. 

Den Svenska Björnstammen – En av ungarna

Den Svenska Björnstammen med ett The Knife-sound. Det fick mig att stanna upp och lyssna lite extra, för jag tyckte detta var sjukt läckert. Mörkret, rytmerna och känslan. Det funkade perfekt för min del.

Victor Leksell – Ramla

Kanske inte artistens bästa släpp i karriären, men oavsett finns det ingen som gör sårbar pop som Leksell. Starkast är den euforiska refrängen som kommer att sjunga högt av många. 

Björk & Rosalía – Oral

Björk protesterar mot de norska laxodlingarna som förstör ekosystemet på Island med singeln Oral och ger oss en dramatisk musikal-liknande duett med spanska sångerskan Rosalía. Det blir till en av Björk med tillgängliga låtar på länge, i alla fall för mig.

Amanda Fondell – Hurt

Nyligen släppte Amanda Fondell den magiska singeln Girl in red. Nu är artisten tillbaka med ytterligare en mästerlig popuppvisning. Den här gången är ljudbilden mer synth-driven och vi transporteras till ett pulserande dansgolv fritt från smärtsamt bagage. Varenda känselspröt i kroppen säger att 2024 kommer bli ett stort år för Fondell. 

Henry Moodie – Orbit

Rymlig pop med arenarefräng. Det får mig alltid att gå igång och igång gick jag av Henry Moodies senaste singel Orbit. Storslagen filmisk pop. Bästa pepp-poppen ju.

Jung Kook + Justin Timberlake – 3D (Remix)

Funkig pop träffar mig varenda gång och när självaste Justin Timberlake är inblandad blir jag lite extra exalterad. Kaxigt, hittigt och farligt levererar de två en galet läcker uppdaterad version av 3D

Eddie Wheeler – Rubicon

Pulserande elektronisk pop med läckra synthar och skönt driv blir det när Eddie Wheeler äntligen är tillbaka med ny musik efter sex år. Med en lysande refräng och melodi var det en återkomst vi alla väntat på.

James Arthur – Homecoming

James återvänder till sina akustiska rötter och gör det han är allra bäst – trollbinder. Passande nog blir titeln Homecoming även en homage till nästa års spelning på hemmaplan och Riverside Stadium. Den 26 januari släpper artisten sitt femte album med titeln Bitter Sweet Love och jag inväntar fullängdaren med spänning. 

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011