Bo Kaspers Orkester är snart aktuella med albumet Landet Vi Ärvde, som då blir bandets fjortonde i ordningen. Albumtiteln känns som en uppdatering av Evert Taubes älskade visa Änglamark, där han skrev Jorden vi ärvde. En strof som för Bo Kaspers Orkester här då handlar om det land vi ärvde från våra föräldrar och som vi snart ska ge vidare till våra barn.

Följ på Apple Music

Först ut från albumet är singeln När du landat (har jag vaknat). En singel som bandet beskriver som ”en produkt av lite för stor konsumtion av amerikanska relationsdramer”. Låten i sig är lättsam och lekfull i sitt gitarrbaserade arrangemang. Hur den bygger upp från den mer avskalade inledningen och tillslut har vi upplevt både körsång och snygga stråkar. De är inte dumma de där relationsdramerna ändå.

Om själva albumet berättar bandet:

”Börjar bli många år som vi nu har skrivit låtar med Bo Kaspers Orkester. Dessa ska sättas text på, arrangeras, spelas in och framföras för en kräsen och, vad vi hoppas, förväntansfull publik. Så vi vill göra det bra.
Med hjälp av Andreas Mattsson, som har en öm penna och Johan Lindström, som har ett lyhört öra, har vi nu sammanställt vårt fjortonde album. Det fick namnet Landet Vi Ärvde.
Landet vi ärvde som tidigare generationer byggde upp och som ska lämnas vidare till våra barn och deras barn. Bygget som nu vissa vill montera ned har i viss mån påverkat tänket. Men också tankar på att åren går. Att partyt börjar vicka över till hemgång.
Perfekt textmaterial – för oss.
Ta mig, käraste, under armen och led oss dit vi bor. Är du inte här – snälla hör av dig är du snäll. Är en slarver – jag vet. Men Que sera, sera. Vi får se vad som händer. Och någon orsak ska döden ha.
Hela hösten kommer vi att spela på Rival, en underbar intim konsertlokal i hjärtat av huvudstaden. Det blir – så klart – en blandning av det nya och det gamla tillsammans med fantastiska medmusiker.”

Bo Kaspers Orkester

Vad tyckte du?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.