Med Reluctant dreamers / The long goodbye släpper Blood Music en dubbelsingel inför albumet Instrumental Songs part I and II som landar den 27:e Oktober.

Nordiska Favoriter

Som albumtiteln skvallrar om är det instrumentala låtar det handlar om. Låtarna i sig är tagna från Blood Musics katalog och är då instrumentala omarbetningar av tjugo av låtarna.

Om varför han släpper låtarna i instrumentalversioner berättar Karl Jonas Winqvist:

”För att det är oftast så jag har lyssnat på låtarna när jag gjort dom. Sången har ofta lagts på i ett senare skede och då har jag redan varit ute och vandrat med instrumentala versionen av låten i hörlurna under en lång period.”

Jag som stort fan av filmmusik gillade definitivt detta. Det är två snygga arrangemang som målas upp för oss. På Reluctant dreamers får vi höra Vilma Floods ordlösa körsång i slutet. Annars var det ju hon som sjöng på originalversionen. The long goodbye känns som ett soundtrack till en thriller eller en heist-film, där olika personer rör sig in och ut i scenerna för att inte tillfångatas. Att det är något spännande som är i görningen känner man i pulsen och intensiteten av musiken.
Du upplever låtarna här nedan.

Blood Music

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011