Artisten L.J gör storslagen come-back när hon släpper den starka singeln Changed my mind. Ambitionen med hennes musik är att ständigt utvecklas och vara ärlig i sina texter. Genom att dela med sig av personliga erfarenheter hoppas L.J att andra ska finna tröst och gemenskap i att de inte är ensamma. Förutom artist är hon även låtskrivare och producent. Med en EP på gång ger är det aktuella släppet ett första smakprov på vad som komma ska.

Favoriter Apple Music

Singeln Changed my mind är första släppet på två år från dig. Vad har hänt sedan du gav ut något sist? 

Jag har funderat mycket på vad jag vill och hur jag vill att min publik ska se mig. Jag har vuxit som person och som jag beskrivit i mina tidiga låtar är jag en sökande person. Jag vrider och vänder på allt och funderar ständigt på om det känns rätt eller inte – Är det bra nog, kan det bli bättre. All stress kring den press jag sätter på mig själv har bromsat mig och gjort att jag inte klarat av att göra klart något. Men med denna låt och EP vill jag bevisa för mig själv att jag inte behöver skämmas över det jag gör och att det är naturligt att utvecklas. L.J är mig och hon kommer att utvecklas med mig. Jag behöver inte välja bort något bara för att det inte alltid passar i den mallen jag satt. Så nu ska jag försöka att bara släppa alla spärrar jag byggt upp och bara finna mig i glädjen jag känner när jag skapar musik.  

Vad var det med den här låten som gjorde att den blev första singeln från din kommande EP och come-back-spåret? 

Tanken var från början inte att denna låt skulle skapas. Jag och en av mina producenter satt i studion och försökte få klart de sista låtarna till min EP. Våra öron var trötta och vi kände att vi behövde en paus från det vi satt med. Pianot togs fram och min producent la några ackord. Jag började nynna lite och vi kände direkt att det var något. Jag hade inte skapat något nytt på ett tag och gnistan av det tror jag gav låten sitt liv. Den är annorlunda från det sound jag tidigare haft och blir som ett smakprov på det som kommer att komma. 

Vad handlar Changed my mind om? 

Känslan av att det alltid finns något bättre eller att du kan bli bättre, att gräset är grönare på andra sidan. Den känslan som leder till att man inte vågar satsa på något, utan istället överarbetar det tills det inte är något kvar och du funderar på varför du ens började med det.

Jag har alltid haft en ständig dialog med mig själv, där jag tänker att om jag väntar och jobbar hårdare med min musik och mina texter så kanske det blir bra nog.” Men vad är ”bra nog”? Detta har alltid bromsat mig och fått mig att fega ut, skjuta på saker och tillslut skrotat det för att börja på något nytt.

Produktionen är drömsk och har en vemodig underton. Hur har du arbetat fram ljudbilden och vad var din vision? 

Det mesta av känslan ligger i ackorden och top-linen. Det är en ganska avskalad produktion där sången verkligen får ta sin plats. Det tillsammans med de ambienta och svävande ljuden ger låten en drömsk och vemodig underton. Vår tanke från början vara att produktionen skulle vara mer minimalistisk men allt efter som att låten fick sin form så blev det en del lager av ljud.

Pressbild

Hur önskar du som kreatör att din publik ska ta emot Changed my mind? 

Jag hoppas definitivt att folk gillar den och kan relatera till texten. Den är mer annorlunda jämfört med det jag tidigare släppt och mer i den riktningen jag vill gå med mitt skapande. för mig är detta den perfekta late night ride låten och jag hoppas att folk känner samma som jag.

På omslaget ser vi en mängd svartvita bilder på tandrader, varför blev det detta omslag och vad är tanken? 

Omslaget flörtar med texten i låten, där jag säger att jag vill något men hela tiden ändrar mig. Med omslaget ville jag få fram en tjatig och upprepade känsla och där av är det en mängd munnar. Under titeln är även hela låttexten men den är svårläst för att förstärka känslan av att inte ännu jag kan säga vad jag vill ibland.  

Med EP:n har jag förstått att du vill  presentera dig för musikbranschen. Du står precis i startgroparna, så det här kan vara svårt, men vart ser du din karriär om fem år?  

Ja EP:n WELCOME. blir som en startpunkt på det L.J varit och det L.J är på väg att bli. Det är mitt sätt att välkomna mig själv in i musikbranschen. Alla låtens handling på EP:n har en koppling till mig och mitt musikskapande eller mig och musikbranschen. Det är extremt pirrigt eftersom att släppa EP:n eftersom den är så personlig och utlämnande. Men jag är jag är taggad. För mig har skapandet av denna EP:n varit en bergodalbana och kanske lite för lång. Så det ska bli kul att se hur den mottas och vad den kan få andra att känna. Jag kan nog inte svara på vart jag ser mig om 5 år men jag kan lova att detta inte är det sista ni hör ifrån mig.

L.J

Vad tyckte du?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011