Efter att ha framgångsrikt tolkat Bob Dylan och Dan Andersson är det dags för Reine Johansson och hans musikprojekt Vargen att släppa ett album med eget material. Titeln på albumet blir rätt och slätt Vargen och med det sätter det tonen för att det är just musik med Vargen vi får. Egna låtar som är skrivna och framförda av honom själv.

Popmuzik Podcast

Med singeln Toxicon bjuds vi på lekfullhet och den skön loungekänsla i stil och arrangemang. Perfekt middagsmusik om du så vill.
Låtens titel är en ordlek på begreppen toxic och icon, en sammanslagning som påminner om hur en kändis ibland kan utstråla en giftig aura.

Om singeln berättar Vargen.

”Det var nånting med posters på tonårsväggen som startade idén till Toxicon. På postern är artisten frusen i sin ikoniska prime. Elvis, Kurt, Hendrix, Bowie, Freddie och Marilyn lever. Postern åldras inte. Den vet inget om downfallet som kommer. De kassa skivorna och filmerna och slentriangigen. När liknöjd mättnad ersatt energi och hunger. När momentum passerat.”

Vargen

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011