Conan Gray måste vara född i fel årtionde. För han tar sig an storslagna popballader som doftar 70-tal med den bravur måste jag säga. Nya singeln Winner är inget undantag och man kan inte bli annat än lycklig av arrangemanget av piano och dramatiska Brian May-doftande elgitarr. -Kanske det skulle vara Conan som tog över efter Adam Lambert i dagens Queen-uppsättning? Inte mig emot.

Popmuzik Lover Patreon

Med singeln Winner viftar Conan med den vita flaggan och erkänner sig besegrad i känslornas spel. Att lite komma till insikt i att det kan vara sunt att ibland se sig sårad.

Om singeln berättar Conan:

”Jag skrev den här låten klockan 02.00 – allt vid pianot rann bara ut på en gång. Det var ett ögonblick då jag äntligen kände ”Bra. Bra jobbat. Du gjorde det. Du sårade mig mer än någon någonsin skulle kunna skada mig.” Och det kändes konstigt nog skönt.

Jag ser nu att det finns en viss frihet som kommer från att inse att du har blivit sårad. Att inte längre springa, och bara inse det faktum att ”Du vinner. Du gör mig illa”. Jag hoppas att den här låten hjälper människor att hitta en liten bit av den friheten.”

Winner följer upp Conans Max Martin-samarbete Never ending song och är skriven av Conan tillsammans med Greg Kurstin, som även producerat låten.

Conan Gray

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011