Den brittiska singer-songwritern OLI ger oss här den drömliknande singeln Float. En låt som verkligen ger en där där känslan av att bara sväva iväg tillsammans med de behagliga tonerna.

Nordiska Favoriter

Känslan över låten är behagligt vemodig och vacker. Samtidigt så expanderar ljudbilden sakta men säkert under låtens gång och skapar lite mer tyngd till arrangemanget.
Genom texten tar sångerskan upp känslan att få sväva upp över allt för att få en större överblick över livet och där vi är idag. En fin och lite svindlande känsla skulle jag säga.

”Min pappa kom faktiskt på huvudmelodin, han spelade på gitarr och skickade idén till mig.
Det fick mig att tänka på alla de där må bra Disney-låtarna som gör dig riktigt glad och nöjd i slutet. Idén att sväva upp över allt och alla passade så perfekt med det också.
Jag tror att det är något många inbillar sig. Vi är ganska små i det stora hela så det är lätt att känna sig existentiell då och då. Jag ville bara att låten skulle måla upp den känslan på ett mer positivt sätt. Jag känner mig personligen mycket tröst i att veta hur mycket det finns där ute.”

Musikvideon är regisserad av Heini Susanne och är inspelad i en nationalpark i Finland.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011