Ellinor Springstrike är en artist från Umeå som hittat sitt hem i countrymusiken. Det har lett till stor respekt inom Nashvilles musikscen och hon har miljoner streams av sin musik sedan debuten A Country Christmas 2019.

Följ på Apple Music

Nu är Ellinor aktuell med singeln Last. En låt om att hitta den speciella personen som gör oss hela. Väldigt fin och öppenhjärtig text till ett arrangemang som balanserar mellan country och pop med en skön energi i arrangemanget, vilket jag personligen uppskattade. Det hela fick en filmisk känsla över sig, och det gillar jag ju. Sedan är det svårt att inte bli imponerad av Ellinors starka och uttrycksfulla röst.

Om singeln berättar Ellinor:

“Vi alla drömmer nog om att hitta den där personen som kompletterar oss och det är just det min nya singel handlar om, det är en kärlekssång som har både energi och spänning. Har ännu en gång haft den stora förmånen att jobba med Amir Aly, han har lyft fram en ny sida av min röst och fått mig att öppna upp, vilket varit väldigt befriande. Det var kärlek vid första tonen när jag fick Last skickad till mig, så jag är så glad över att den nu kommer ut och hoppas att mina lyssnare kommer tycka lika mycket om den som jag gör.”

Last är skriven av Jaron Boyer, Traci Hale och Sara Haze, samt producerad av Amir Aly.

Jag skickade iväg en knippe frågor till Ellinor, som hon svarar på här:

Hur kom countrymusiken in i ditt liv?

När jag var 19 år så tog jag taxikort och började köra taxi i vårt familjeföretag Göstas Buss. Jag delade då taxin med Göran som bodde i grannbyn, vi lånade varandras bilar när vi bytte mellan våra pass och i hans bil låg alla dessa CD-skivor med Brooks & Dunn som jag hörde för första gången och det var där allt började.

Vilka artister har inspirerat dig själv mycket genom åren och på vilket sätt?

Keith Urban och Bryan Adams, att se och höra dem inspirerar till att stå på scenen. Älskar energin, låtarna och rösterna. Hemma i Sverige skulle jag säga Martin Stenmarck, hans röst och scennärvaro är magisk.

Var det en självklarhet att du skulle framföra just country, eller hade du sökt din röst innan du landade i just det?

Jag började sjunga tillsammans med min farfar hemma på kökssoffan, där jag sjöng och han spelade dragspel. Då var det de låtar han spelade som dansbandsmusik och favoritlåten, som min mamma hörde så mycket att hon inte kan lyssna på den längre, Leende guldbruna ögon.

Berätta om den första låt du skrev som du kände dig riktigt nöjd med.

Den låten har jag inte skrivit ännu, ha ha, jag har många som ligger halvklara på hyllan och väntar. En av de första låtar jag skrev var till min farfar som verkligen var en stor inspiration för mig i min musik, en annan heter Words och handlar om hur ord kan både stärka dig eller sänka dig.
På min första låtskrivarsession när jag var i Nashville skrev jag I want everything som har en lite rolig story om vad en tjej behöver ha, en Shania Twain-vibe i den. På skrivbordet just nu ligger Naked som jag gör en co-write på, den är väldigt visuell och en låt som jag verkligen ser framemot att framföra live.

Foto: Sune Grabbe

Hur var ditt första möte med staden Nashville och människorna där?

Jag har varit i Nashville ett antal gånger och första gången var jag där så gjorde vi produktion för en web-TV-serie inför ett stor musikprojekt som jag var grundare till, jag ska ärligt säga att varje gång jag varit där så har det varit full ös från morgon till kväll med jobb, låtskrivarsessions, inspelning osv så för mig är det en stad med puls och att få åka över och gå in i den där kreativa bubblan av att bara vara i min musik. Älskar det och åker över om två veckor igen för att träffa mitt team och jag ska göra några spännande spelningar, det ser jag framemot!

Vad har du för andra passioner vid sidan av musiken?

Musiken är verkligen allt. Jag och min sambo är båda musiker och vi har en livsstil som kanske inte passar alla men det gör den för oss; med musik, bollande av idéer och planering från morgon till kväll.
Jag gillar mode och inredning, det är också ett skapande på samma sätt som musiken. Jag tycker om att kasta mig in i ett projekt och att jobba stenhårt för att sen få ett resultat, det är nog min andra passion!

När du får en låt skriven av andra, som med just Last, hur brukar du bearbeta den och hitta ditt uttryck i låten?

Det är många bitar som skall stämma in innan jag bestämmer mig. Nummer ett är om låten ger mig den känsla jag känner att jag vill uttrycka och sedan att texten känns som om jag skrivit den själv då blir det rätt. Jag är väldigt visuell och tycker om att få vara med i alla bitar när vi jobbar med en låt, så redan från början när jag får en låt pitchad till mig ser jag bilder och idéer om hur jag vill uttrycka mig i denna låt. Varje låt är en lång process med många timmar av mig och teamet bakom innan den är klar för låtsläpp och jag njuter av resan varje minut.

Vad var första känslan när du hörde resultatet av låten efter mixning och mastring för första gången?

Oj, är detta jag?! Att få jobba med min nya producent Amir Aly har tagit min sång till en ny nivå, vi testar olika röstlägen och idéer, det är superspännnade! Jag är väldigt nöjd med Last och hoppas att min publik kommer att tycka om den lika mycket som jag gör.

Vad kan vi förvänta oss av dig under hösten?

Jag ligger i produktion framåt med min EP, vi har en stor turne i november-december med The Road To Nashville Show och jag har precis fått en spännande förfrågan från Irland där min musik tagit väl emot. Jag inte kan berätta riktigt ännu men är väldigt glad och tacksam för detta!

Ellinor Springstrike

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011