Palm Skies är en popduo som består av bröderna Gustav och Jakob Fågelström.
De debuterade som Palm Skies tidigare i våras med singeln I’m coming home och har sedan dess släppt en ström av låtar.

Nordiska Favoriter

Senast ut är singeln Such a liar som de släpper tillsammans med producenten JHN samt Something more som släpptes bara ett par dagar senare.

Jag bad Gustav och Jakob berätta lite mer om sig själva, sin musik och inspiration för bloggen, samt självklart också om de två senaste singlarna.

Om ni skulle beskriva Palm Skies musik för några som aldrig hört er vad skulle ni säga?

Palm Skies är jag (Gustav) och Jakobs artistnamn. Vi skriver, spelar och producerar popmusik ihop. Ljudet man hör när man lyssnar på Palm Skies beskriver vi att vara chill, lugnande och sommarkänslor. Vi blandar akustiska element såsom gitarrer och piano tillsammans med elektroniska ljud för att skapa de ”sound” som vi står för.

På vilket sätt kom ni på att göra musik tillsammans?

Vi kom på att vi skapar bättre och mer unik musik när vi producerade vår först låt tillsammans under år 2019. Största skillnaded vi märkte då va att vi kunde skapa en låt mycket snabbare och idéer kom hela tiden.

Vad har ni för gemensamma idoler när det kommer till andra artister?

Jag och Jakob har alltid haft en liknande musiksmak. Vi har alltid haft Avicii, Alesso och The Chainsmokers som idoler när vi började skapa musik. När vi väl startade Palm Skies så hade vi artister som Pretty Young, Estraden och NOTD som inspiration till vårat sound.

Hur kom ni fram till namnet Palm Skies?

Namnet Palm Skies började med två ord, “Vibe” (Vilket betyder “goda känslor”) och “Skies.” Ordet vibe valde vi för vi tyckte att det förmedlade den känslan våran låtar gav. “Palm” är en forkortning av ordet “palmó” vilket betyder “vibe” på engelska. När man sätter ihop orden “Palm” och “Skies” tycker vi det skapar en känsla av glädje och gemensamhet.

Hur funkar det att jobba tillsammans som bröder?

Under tiden vi har producerat tillsammans som bröder har allt funkat jätte bra. Vi har väldigt bra kommunikation och kan komplettera varandra på ett snabbt och effektivt sätt. Jag (Gustav) tycker om att spendera mer tid i musikprogrammet FL Studio. Där blandar jag de akustiska ljuden som vi har spelat in själva (gitarr, sång, piano) med elektroniskt ljud jag skapar via syntar. Jakob ängar däremot mer tid åt att skapa de melodier och akustiska element som du hör först i våra låtar. När vi jobbar tillsammans på detta sätt går det att skapa en ny låt på några timmar.

Omslag

Vilka skulle ni säga är era respektive styrkor i studion?

Jag (Gustav) känner personligen att jag är väldigt snabb och effektiv med de digitala. Jag föredrar att hitta ljud och mixa. Jakob är jättebra på att snabbt hitta ackord och melodier som är passande till låten. Han spelar gitarr, piano och sjunger. Tillsammans bygger vi en större styrka såsom ett bättre “music ear” vilket innebär en mer unik känsla för musiken.

Minns ni hur den första färdiga låt som ni gjorde tillsammans blev?

Den första låten vi gjorde tillsammans hette Skyline. Vi släppte låten under namnet Fogie & Kustaa 2019. Låten skapade vi på två dagar. Det var då vi insåg att vi kunde skapa musik tillsammans. Efter två år av egen musik skapade vi ännu en låt tillsammans som vi släppte under namnen Kord och Fogie.

Nu är ni aktuell med singlarna Such a liar och Something more. Om vi börjar med Such a liar, hur kom samarbete med JHN till och hur arbetade ni fram låten?

Vi började prata med JHN för två år sedan innan han först signade med Ninetone records. Sedan dess har vi alltid pratat om att göra en låt tillsammans. När vi också blev signade till Ninetone records visste vi direkt att vi ville skapa en låt med JHN. Med hjälp av Philip Vedle och Douglas Thiele började våran colab. Vi började låten alla tre tillsammans hemma i våran studio i Helsingborg. Där spelade vi in gitarren man hör i den versionen som släpptes och valde rytm för låten. Processen efter det var mest att skicka projektet fram och tillbaka och jobba med JHN på distans. Efter låten var färdig fick vi äran att ha Arvid Ångström som sångare på låten.

Är denna typ av samarbete något ni vill göra mer av?

Vi vill absolut samarbeta mer tillsammans med JHN i framtiden. Vi tycker alltid om att ha en fysisk session med artisterna vi jobbar med. JHN har definitivt varit en artist vi klickar bra med som person. Han är väldigt talangfull och enkel att jobba med.

Vad skulle ni säga att Something more handlar om?

Something more är en låt tillägnad en viktig person i mitt och Jakobs liv. Vi ville förmedla hur viktig och speciell hon är för oss. Låten handlar om denna person och beskriver att hon är mer värd än hon tror. Instrumentalen till låten ville vi skulle vara så enkel men ändå känsloväckande så all fokus hamnar på sången.

Ni har varit produktiva måste jag säga. Fem singlar än så länge i år. -Vad kan vi se fram emot från er under restren av året?

Vi har jobbet jättehårt det senaste året för att nå vårat mål. Vi kan men stolthet säga att vi har mycket mer som kommer. En stor event som kommer den 23e September, 2022 då vårt album släpps. Albumet heter Distance och innehåller de fem låtar vi släppt nu plus 5 helt nya låtar med nya artister. Detta album kommer slå och nå allas hjärtan.

Hur har responsen på er musik varit från lyssnarna?

Vi har fått jättemycket bra respons på vår musik sedan första släppet. Vi har skapat en trygg fanbase på Instagram, Tiktok och YouTube. De som hittat vår musik brukar alltid lyssna på flera låtar från oss och brukar också börja följa/supporta våra sociala medier. Vi kan väl säga att jag och Jakob är jättetacksamma över att de finns folk som lyssnar och även delar med vår musik.

Detta är ju bara början på er resa. Vad hoppas ni på framtiden. Eller klassisk arbetsintervjufråga: var ser ni er själva om tre år?

Det här är självklart bara början. Vi har kommit långt men vi vet att vi kommer komma längre. Vi har nu ett album som kommer strax, men detta är bara början. Om tre år kommer vi ha samma brinnande mindset för vår musik och ha samma känsloväckande känsla i våran låtar. Vi hoppas på att bygga våran fanbase i Sverige men också jobba mer internationellt. Vi hoppas på att bygga våran kontakter och att starta nya samarbeten med flera artister.

Tack så mycket och lycka till med musiken.

Tack så jätte mycket för äran att vara en del av Popmusik och för möjligheten att dela med oss av våran story och vision för den nära framtiden.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011