Fairground Factory är tillbaka i bloggen. Denna gång heter singeln A Million Voices som är en låt om fred. Att vi måste börja med oss själva för att göra förändring och att få vår värld att bli lite bättre. Singeln släpps tillsammans med en supersnygg symfonisk version av låten Endlessly, som duon släppte i originalversion 2020.

Favoriter Apple Music

Jag tyckte det var dags för Fairground Factory att berätta lite mer om sig själva, inspiration och musiken. Vilket de gör i denna intervju.

Lite kort, vilka är Fairground Factory? 

Gruppen består av två personer. Stefano Marchesini på sång och Magnus Fagerström på resten av instrumenten. En sak som de båda har gemensamt är att de spelat en del hårdrock genom åren. Gruppen bildades när Magnus läste Musikproduktion vid Universitetet och behövde någon som kunde lägga sång på hans slutprojekt. Musikaliskt tycke uppstod och på den vägen är det. Vi har aldrigt spelat live även om vi fått en del frågor om detta. Kanske kommer det att hända någon gång?!?

Vad gör ni vid sidan av bandet? 

Stefano arbetar som fritidspedagog och lärare och Magnus arbetar som rektor.

Era låtar andas otroligt mycket 80-tal. Vad är det med den musikeran som tilltalar så mycket? 

Framförallt är det produktionerna och de starka melodierna. Produktionerna innehöll mycket stråk, blås, gatade virveltrummor, färgade ackord, stämsång och reverb.

Finns det något speciellt ljud eller ljudbild från den eran som ni går igång på extra mycket? 

För att nämna en låt: You’re the inspiration med Chicago.

Vilka artister inspireras ni av? 

David Foster, Chicago, Earth Wind & Fire, Toto, Bill Champlin, Jay Graydon, Pages för att nämna några.

Ni har släppt musik sedan 2019 – hur ser ni att ni utvecklats som låtskrivare och musiker på den tiden? 

Vi har fått samma musikaliska språk. Musikskapandeprocessen flyter på bättre och vi har ett större flow i tex körarrangering och instrumentering.

Har ni något minne från de senaste åren som betytt extra mycket för er som band? 

Vår första EP var en cover på en Michael Ruffs-låt More than you’ll ever know. Vi skickade låten till honom och han gillade vår version. Det var stort!

Att synas i allt brus kan vara svårt idag. Hur arbetar ni för att nå ut med musiken? 

Bra fråga! Det är nästintill omöjligt att nå ut med sin musik utan en stor plattform(skivbolag) idag. Det släpps ungefär 40.000 låtar/dag bara på Spotify så att öka sin publik mycket är utmanande på många sätt. Vi har en trogen lyssnarskara i Sverige men vi vet att vi har de flesta lyssnarna i USA, England, Tyskland och Canada. Man blir ju aldrig profet i sin egen hemstad.

Ni släpper nu en symfonisk version av låten Endlessly från 2020. Hur arbetade ni fram den versionen? 

Vi tyckte att melodin var för bra för att inte ”återanvändas” och tyckte att den skulle växa i en annan form. Vi arbetade fram versionen genom att tänka på en ensam sångare framför en symfoniorkester. Fördelen med en symfonisk orkester att man kan utnyttja olika musikaliska klanger och musikaliska kontraster, 

Med tanke på den filmiska känslan av låten, är till exempel att skriva musik för film något som lockar? 

Magnus har skrivit en del för film innan men det hade varit spännande att göra detta med Fairground Factory. När vi skrev Eat you alive hade vi faktiskt TV-serien Stranger Things i åtanke. 

Vad är planerna inför hösten för er? 

Vi har två färdiga låtar som ligger och väntar på release samtidigt som vi har en del halvfärdiga låtar som ligger på jäsning. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011