Det har tagit några år för Scott Tyler Schwartz att få klart sitt debutalbum, men den som väntar på något gott… Man skulle kunna tro att obeslutsamhet är en av de anledningarna till att Scott väntat med sin första platta. Men det är en felaktig fördom. Artisten har under flera år förädlat sitt artisteri och sound. Som frontman i The Shadowboxers lärde han sig några av de absolut viktigaste läxorna om showbiz. Scott fick därtill ovärderlig input från en av våra levande legender, Justin Timberlake. Som förband på Timberlakes världsturné Man of the Woods la Scott grunden till sitt ena artisteri och formade det som vi nu får höra på ett helt album.

Svensk Pop Apple Music

Avskalat, enkelt och ärligt är Everything Short of a Miracle en strävan efter personlig och andlig utveckling. På plattans tio spår får vi följa en antagonist som är fast besluten att hitta kärlek, mening och syfte. Helheten blir relaterbar och verklighetstrogen, men med en så stark tematisk story skulle artisten lätt kunna förlora sig i konceptet och istället framstå som påklistrad. Scott lyckas dock hela tiden befinna sig på en nivå där musikalitet och lyrik är i perfekt balans. Ovanpå lyxiga och varma produktioner svävar Scotts oklanderliga falsett så som i låtarna Time and temperature och Stay with me tonight.

Konceptuellt fyller albumet mer än väl sin funktion. Men bortom funktionalitet och koncept finner vi en djupare mening. Scott vill nämligen visa på att livet till största del inte består av stunderna där det sker stora förändring, vi måste istället bli bättre på att omfamna de händelselösa tider i livet, det är för först då kan vi finna sann lycka.

Scott Tyler Schwartz

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011