Det finns inget som är så älskat bland svenskar som sommaren.
När mörkret är borta och vi kan lapa D-vitamin från solen, bada i det salta havet och tillbringa större delen av dygnet ute. Det är just detta som Ted Gärdestad tillsammans med sin bror Kenneth fångar med låten Sol, vind och vatten. Låten har blivit synonym med den svenska sommaren sedan 70-talet, även om texten handlar om Jesus födelse i anda versen. Där sjunger Ted nämligen om att hitta hedarnas hus och en ledstjärnas ljus. Men det kanske vi ska bortse från och istället fokusera på det faktum att det är just sol, vind och vatten som han ändå sjunger i refrängen.

Svensk Pop Apple Music

Jag såg att låten var den mest streamade i Sverige under Midsommarhelgen, så det är definitivt något med låten och oss svenskar som gör att den någonstans fångar känslan av den svenska sommaren. Om det är något som årstidsmässigt är motsatsen till jullåtar, så är väl detta den perfekta låten för denna svenska sommarhögtid.

Sol, vind och vatten spelades ursprungligen in av Lena Andersson och gavs ut i Oktober 1972. Då producerades den av inga mindre än Benny Andersson, Björn Ulvaeus samt Stikkan Anderson. Året därpå hade Ted själv med låten på sitt andra album Ted. Då hade Stickan bytts ut mot Ted som producent.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011