Efter att ha släppt debutsingeln Inside my head tidigare i vår är det nu dags för Benjamin Thorsell att ge oss den drömmande singeln Tug of war. Med en mjuk och varm produktion känns Tug of war som en perfekt sommarlåt. Vi får även en skönt medryckande melodi över vilken Benjamins mjuka och drömliknande röst sjunger om att man dras mellan olika beslut i livet, vilket gör att man ibland kan känna sig vilsen.

Svensk Pop Apple Music

Jag skickade över en knippe frågor till Benjamin om hans musikresa samt om nya singeln som han svarar på här nedan.

Du har studerat på Örebro Universitet senaste året. Hur har utbildningen varit och hur känner du att du utvecklats som musikskapare under året? 

Jag tycker utbildningen varit väldigt bra! Den är bred och du lär dig mycket saker om bland annat låtskrivning, inspelning och entreprenörskap. Det jag utvecklat mest under mitt första år på skolan är att färdigställa låtar och få mina produktioner och mixar att låta bättre. 

Du kommer från Sundsvall. Hur är det som musikstad?

Det finns mycket möjligheter att hålla på med musik här. Bland annat finns det fina studios och drivande personer. Sen finns det också konserter att gå på! Men det finns absolut rum för utveckling. 

Vilka artister har inspirerat dig mycket genom åren och på vilket sätt? 

Jag har inspirerats av många under de senaste åren, både nya och gamla artister. Några av mina favoriter är Tom Petty, MGMT, The Police och en kille som heter Roosevelt

Tom Petty tycker jag förmedlar än så äkta och naturlig känsla genom sina låtar. The Police har en speciell attityd som jag fastnat för väldigt mycket, jag rycks verkligen med i deras låtar. Atmosfären som finns i många av MGMTs låtar är svårslaget enligt mig. Roosevelt håller jag högt för att jag tycker att hans produktioner är fantastiska.

Nämn en låt som på ett eller annat sätt imponerat på dig under senare tid och vad som fick dig att älska just den låten. 

En låt som på senare tid har gjort ett stort intryck på mig är Kid Blooms Lemonhead. Den förmedlar en unik känsla som är helt perfekt nu på sommaren. Sen har hans sätt att sjunga på imponerat och inspirerat mig. 

Aktuell med singeln Tug of war. Hur utvecklades låten från när ni började skriva den till det vi hör idag? 

Idéen kom till när jag och min klasskompis Alfred Palm hade en låtskrivar-session. Det började med att vi kom på synthackorden, trummorna och basen. Därefter fick vi en känsla för åt vilket håll vi skulle gå med låten, och att sången skulle vara ganska laid back och svävande. Efter detta skrev vi en slask text och lade till gitarrer samt andra smågrejer. Min syster hjälpte sedan oss med texten. Efter inspelning och lite små justeringar så mixade vi låten.

Hade ni någon musik som fick vara ledstjärna för hur Tug of war skulle låta? 

Inspirationen kom egentligen under låtens utveckling. Vi kände att låten började låta likna drömmig indiepop och tog inspiration från sådana artister under tidens gång, som till exempel MGMT, Dayglow och Wallows.

Hur landade ni i titeln Tug of war, var det någon ni kom på tidigt, eller växte det fram? 

Det kom fram i slutskedet av låtskrivandet. Vi ville utveckla texten och därför tog vi hjälp av min syster Johanna som kom på idén med tug of war, som passade in perfekt med känslan i låten och med den textidén som vi hade sen tidigare. 

På tal om själva tävlingen dragkamp – är det något som du är duktig på? 

Jag är inte den starkaste, men är en vinnarskalle så ger inte upp i första taget. :)

Pressbild

Om vi blickar framåt, var hopppas du att du är om säg tre år med musiken?

Jag hoppas på att jag byggt en låtportfölj med bra låtar som släpps av mig samt andra artister. Jag hoppas att jag har samma glöd då som nu och att jag tagit mig längre in i musikbranschen. 

Vad händer nu under sommaren för dig? 

Under sommaren så är jag tillbaka i Sundsvall för att träffa familj, vänner och för att jobba. Utöver det så planerar jag att släppa en till låt i slutet på sommaren, samt jobba vidare på låtar som jag påbörjat.

Benjamin Thorsell

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011