Omslag

Den kommande Barbie-filmen känns som sommarens stora filmupplevelse. Förhandskommentarerna om filmen verkar ju som de verkligen lyckats göra en härligt pastellfärgad och lysande komedi. Så det är helt klart en film jag ser fram emot att se vid något tillfälle.

Följ på Apple Music

Om inget så är det ett galet imponerande soundtrack de satt ihop för filmen. Under ledning av producenten Mark Ronson har vi ett soundtrack med nya låtar av bland annat Ava Max, Charli XCX, Nicki Minaj, Khalid och nu även – lite som en senare överraskning – Billie Eilish.

What was I made for? är en hjärtskärande och emotionell pianoballad. Avskalad i stil med Eilish nästan viskande orden för oss. Det är mjukt och svävande, samtidigt som sångerskan undrar om sin plats i världen.

I videon som sångerskan själv regisserat, får vi se henne sitta vid en skolbänk för att gå igenom olika dockkläder samtidigt som naturens element härjar runt henne. Det är regn, jordbävning och storm som hon får uppleva.

På sin Instagram skriver sångerskan:

”I januari visade Greta mig och Finneas en handfull oavslutade scener från filmen; vi hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss överhuvudtaget. Vi blev så djupt rörda… Att nästa dag skrev vi och KUNDE INTE hålla käften om det skratt och det slutade med att vi skrev nästan hela låten den kvällen. Att vara verklig med dig verkade allt detta hända i en tid då jag verkligen behövde det. Jag är så tacksam för det.

Den här videon får mig att gråta… Den betyder så mycket för mig och jag hoppas att den kommer att betyda lika mycket för dig. Har inte så mycket att säga mer än det, jag tror det talar för sig självt🫀 :””) Njut.”

Hör Billie berätta om låten för Zane LoweApple Music. Helt klart värd att titta på skulle jag säga. Det är som sagt en av anledningarna du som musikälskare borde skaffa Apple Music. Då får du regelbundet intervjuer med olika artister, något som definitivt är värt månadskostnaden.

Här har du även en liten kort dokumentär om de olika kläderna som Billie har med i videon.

Billie Eilish

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011