Det är snudd på omöjligt att inte foten diggar med när man lyssnar till Johan Gustav Combas nya singel Olivia. Låten varvar catchy vokaler med funk och snygga blåsarrangemang. Låten är dock inte helt ny utan en uppdaterad version av en låt med samma namn som släpptes under Johans gymnasietid. Då var artisten nämligen verksam i bandet Elefant, ett tiomannaband som ägnade sig åt soul och funk.

Följ på Apple Music

Vackert nog går nu låten Oliva full circle och blir som en hommage till studietiden där flera av bandmedlemmarna även varit med på den nya inspelningen. Inspirationen bakom nytappningen säger artisten har varit stora doser 90-tal och är ämnad att spelas under försommarkvällar, på studentflak eller bland blommande syrener och grönska. Såhär berättar artisten för bloggen: 

Olivia påminner om musiken som vi spelade på rasterna i skolan. Det finns något lekfullt och oreflekterade över den musiken, nästan lite punkigt och oskuldsfullt på samma gång. När jag var 17 år hörde jag Orups låt Redo i min kompis mammas cab. Jag vet inte om det var låten i sig, eller kombinationen av att samtidigt åka med nedfällt tak genom sommargöteborg. Men jag tyckte det var så sjukt svängigt.”

Johan Gustav Comba

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.