Det är snudd på omöjligt att inte foten diggar med när man lyssnar till Johan Gustav Combas nya singel Olivia. Låten varvar catchy vokaler med funk och snygga blåsarrangemang. Låten är dock inte helt ny utan en uppdaterad version av en låt med samma namn som släpptes under Johans gymnasietid. Då var artisten nämligen verksam i bandet Elefant, ett tiomannaband som ägnade sig åt soul och funk.

Popmuzik Lover Patreon

Vackert nog går nu låten Oliva full circle och blir som en hommage till studietiden där flera av bandmedlemmarna även varit med på den nya inspelningen. Inspirationen bakom nytappningen säger artisten har varit stora doser 90-tal och är ämnad att spelas under försommarkvällar, på studentflak eller bland blommande syrener och grönska. Såhär berättar artisten för bloggen: 

Olivia påminner om musiken som vi spelade på rasterna i skolan. Det finns något lekfullt och oreflekterade över den musiken, nästan lite punkigt och oskuldsfullt på samma gång. När jag var 17 år hörde jag Orups låt Redo i min kompis mammas cab. Jag vet inte om det var låten i sig, eller kombinationen av att samtidigt åka med nedfällt tak genom sommargöteborg. Men jag tyckte det var så sjukt svängigt.”

Johan Gustav Comba

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011