Det tog ett tag, men med iOS 17 kommer äntligen gemensamma spellistor till Apple Music.
Jupp, funktionen som många Spotify-användare klagat på inte har funnits på Apple Music kommer senare i år tillsammans med en uppdatering av iOS 17.

Skicka in din musik

Med gemensamma spellistor kan de vänner du bjudit in till listan lägga till, ta bort och ändra ordningen på låtar i samma spellista. Du kan även reagera med en emoji på låtar när de spelas upp. Med gemensamma spellistor bockar Apple av en av de mest efterfrågade funktionerna i musiktjänsten, så det kändes kul att den äntligen kom.

Med det nya iOS:et får vi även en annan efterlängtad funktion, nämligen övertoning mellan spår. På det viset går all musik in i varandra utan att det blir tyst mellan låtarna och istället blir uppspelningen till en enda lång mix. Efterlängtat.

En annan funktion i iOS 17 är att vi nu kan starta låtar och spellistor direkt från Musik-widgeten på hemskärmen. Innan har man ju bara öppnat musikappen när man klickade på musikwidgeten, men nu har de fått mer funktioner direkt i själva widgeten.

Tillsammans med förlustfritt samt rumsligt ljud i Dolby Atmos, fördjupande artistintervjuer och radiostationer, karaokefunktionen Apple Music Sing samt liveshower med världsartister har Apple Music redan ett stort försprång till konkurrenten Spotify. Nu känns det som de springer varv runt Spotify bara genom att bocka av funktionen med gemensamma spellistor.
Är det dags för dig att byta också?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011