Välkomna att blicka ut över Horisonten när Fricky välkomnar oss till sin egen drömska värld av rap. Plattan Horizon Inn är artistens andra och en samling han låtit ta tid att växa fram. Senast vi fick en fullängdare från musikskaparen var 2021, så förväntningarna inför hans uppföljare är monumentala. Särskilt när albumföregångaren Nattbuss höjdes till skyarna och kom in på omedelbar A-rotation på P3. Nya plattan omfamnar 90-talets drum’n’bass men hämtar även inspiration från 2000-talets luftiga indiepop. Såhär berättar artisten om plattan.

Popmuzik Lover Patreon

Det här är det närmaste jag kommer den ljudvärld som finns i mina drömmar. Inspirationen är hämtad frånallt möjligt – DnB, triphop, acid och old school hiphop. Världen kan onekligen kännas eskapistisk, men jag kan samtidigt inte minnas att jag någonsin varit lika närvarande i musiken som under den här albumprocessen.

Fricky

Horizon Inn markerar ett epokskifte för Fricky där han vill röra sig mellan 90-tal och 2090-tal på samma gång. Lyckas han? I mitt tycke ja. Artisten förflyttar sina gränser från regelrätt beat-driven ”torr” hip-hop till mer introspektiv drömsk på ett innovativt och eget sätt. Viktigt för kreatören att tillägg är dock att plattan är ett samarbete och ska ses som en kreativ kraft istället för regelrätt Fricky-skapelse.

Det känns viktigt att förtydliga att även om det här är ett Fricky-album, så är det en collab mellan mig och mina vänner Joel, Magnus och Simon. Tillsammans har vi visionerat oss bort från barriärer kring vad man får och inte får göra, tagit steget till att våga skapa något som kittlar vår själ.

Fricky

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011