Välkomna att blicka ut över Horisonten när Fricky välkomnar oss till sin egen drömska värld av rap. Plattan Horizon Inn är artistens andra och en samling han låtit ta tid att växa fram. Senast vi fick en fullängdare från musikskaparen var 2021, så förväntningarna inför hans uppföljare är monumentala. Särskilt när albumföregångaren Nattbuss höjdes till skyarna och kom in på omedelbar A-rotation på P3. Nya plattan omfamnar 90-talets drum’n’bass men hämtar även inspiration från 2000-talets luftiga indiepop. Såhär berättar artisten om plattan.

Popmuzik Podcast

Det här är det närmaste jag kommer den ljudvärld som finns i mina drömmar. Inspirationen är hämtad frånallt möjligt – DnB, triphop, acid och old school hiphop. Världen kan onekligen kännas eskapistisk, men jag kan samtidigt inte minnas att jag någonsin varit lika närvarande i musiken som under den här albumprocessen.

Fricky

Horizon Inn markerar ett epokskifte för Fricky där han vill röra sig mellan 90-tal och 2090-tal på samma gång. Lyckas han? I mitt tycke ja. Artisten förflyttar sina gränser från regelrätt beat-driven ”torr” hip-hop till mer introspektiv drömsk på ett innovativt och eget sätt. Viktigt för kreatören att tillägg är dock att plattan är ett samarbete och ska ses som en kreativ kraft istället för regelrätt Fricky-skapelse.

Det känns viktigt att förtydliga att även om det här är ett Fricky-album, så är det en collab mellan mig och mina vänner Joel, Magnus och Simon. Tillsammans har vi visionerat oss bort från barriärer kring vad man får och inte får göra, tagit steget till att våga skapa något som kittlar vår själ.

Fricky

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.