Här bjuds vi på finstämd och reflekterande vispop av Axel Sondén & Flyttfåglarna. Med ett behagligt gitarrspel och snygga stråkar av Jenny Thorstensson målas låten Nocturne upp för oss. Det är som folkmusik och vaggvisa i ett. Likt ett fint sällskap under natten. För nattmusik eller Nocurne, är ett klassiskt begrepp som tidigare skapats av akter som Chopin, Kite, Secret Garden och Evert Taube. Här, i Sondéns version blir det i mer modern tappning, där vi får en nattvisa för 2023, skulle man kunna säga.

DOLBY ATMOS

Om låten berättar Axel:

”Jag ville skriva en sång tillägnad natten men att den skulle skrivas utifrån ett 2023-perspektiv. Att den skulle vara vacker men inte puttinuttig. Att den skulle kunna vara en vaggvisa för vuxna. Att sömnpiller och TV-reklamer fick vara en del av natten, lika mycket som månen och stjärnhimlen. Jag insåg först efter att den var färdiginspelad att den kändes som en självklar singel, mycket tack vare den lyriska stråkmattan.”

Nocturne är tagen från albumet Kleva, som släpps 15 September.

Axel Sondén & Flyttfåglarna

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011