Dags att summera veckan genom att lista 10 popfavoriter. Johan och Sebastian ger dig tips på tio låtar att fylla upp spellistorna med. Trevlig lyssning.

Svensk Pop Apple Music

Dua Lipa – Dance the night 

Sebastian: Jag skulle vilja säga att det är snudd på omöjligt för Dua Lipa att göra mig besviken. Hennes känsla för träffsäker pop är bortom det vanliga och trots att singeln Dance the night tillhör ett soundtrack hör vi tydligt hennes artistiska ID i låten. 

Noak Hellsing – When the shadows go home

Johan: Ögonblicklig hit från supertalangen Noak Hellsing. Visst låter det som han skulle kunna vara den fjärde brodern i Jonas Brothers? Jag blev i alla fall mäkta imponerad av denna funkigt medryckande poplåt.

Lou Elliotte – June/July 

Sebastian: Upplyftande pop har någon alldeles speciell effekt på sommaren. Varma brisar gör att även humöret hungrar efter rak kick och ackord i dur. Lou Elliotte ger oss andra singeln från hennes nya mer 70-talsdoftande era. I samband med släppet skapade hon även en klädkollektion, COOLT! 

Astian – Låtsas 

Johan: Härlig tuggummipop med en klassisk tonartshöjning, det är just det Astian bjuder oss på med sin nya singel. Med en ögonblicklig refräng och en brygga att dö för gör ju detta till försommarens poplåt. 

OneRepublic – RUNAWAY 

Sebastian: Pop i världsklass, ja Ryan Tedder vet allt hur man snickrar ihop en lysande kavalkad av hooks. OneRepublic ger oss sommarens stora hit och lämnar mig med ett leende på läpparna. 

Françoise et Louis – Driving on the wrong side

Johan: Allt blir bättre på franska. Eller i alla fall med ett franskt film-niorfilter över sig. Det är precis det som Françoise et Louis lagt över singeln Driving on the wrong side. Mörk pulserande synthpop som gjort för en dramatisk filmscen som innehåller bilkörning genom natten.

Ida Wiklund – Mitt Hem 

Sebastian: Ida framkallar ljuva känslor av sommaren när hon ömsint framför texten i Mitt Hem. Denna vispop-crossover är ännu ett bevis på vilken briljant låtskrivare artisten är och hur väl hon för arvet av svensk musik vidare till en ny generation. 

Teeo – I adore me

Johan: Med ett peppande budskap att du är bäst precis som du är levererar Teeo årets WestPride-låt. Med en gåshudsrefräng går sångaren längst fram i Pridetåget och ger oss kärlek och starkare självkänsla. Något som definitivt behövs i dessa annars mörka tider.

Isolde Molarin –  My taxi’s here 

Sebastian: Mörkt, mystiskt och fyllt av integritet, ja ni vet att jag älskar sånt vid det här laget. Isolde viskar ut galet grym pop genom singeln. My taxi’s here och jag älskar varenda stavelse. Helt klart ett av veckans mest spännande släpp. 

Febern – Ingentinget

Johan: Jag älskar ju den här varma produktionen som är som hämtad från 80-talet. Det är mjuka synthar och trummor likt ett soundtrack till en John Huges-film. Extra plus för sirenen i slutet av låten. 80-talet har aldrig låtit så snyggt som på 20-talet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011