Aurelia Dey är tillbaka med sin självklara musikalitet och vackra sångröst. På singeln Heritage hedrar hon sitt Ghanska-arv genom att ge oss en kraftfull uppvisning av sin starka stämma och fingertoppskänsla för dynamiskt starka produktion. På det nya släppet varvas friskt R&B, afrobeat, reggae, dancehall, nordisk och ghanansk folkmusik till en unik blandning. Artisten berättar för bloggen:

Popmuzik in Dolby Atmos

“Låten handlar om hur vi är uråldriga varelser som alltid funnits. “Your now, your before” om hur våra generationer är med oss här och nu och vakar över oss. Att människan kan försöka radera vår historia och essence, men träden, vindarna och jordens element aldrig kommer göra det. Låten är en påminnelse om vilka vi är, gatekeepers, att vi har allt vi behöver och mer, inom oss. Att jag inte är det dina ögon skådar utan en kraftfull varelse vars tanke bär och vars manifestation har verkan. Låten är en återfödelse genom eld, men att pånyttfödelse också är en skakig väg, so are you ready to rumble? “We about to stand in the cold, We about to stand in the dark not fold”.

Som popmuzik tidigare skrivit jobbar Aurelia med att förnya reggae och Ghanansk/Nordisk traditions fusion. Något som resulterat i musik och live-upplevelsen “Community carries legacy” tillsammans med storbandet AVENUE.

Community carries legacy är ett ett afrofuturistiskt holistiskt performance med teman arv, healing, identitet, gråt och den starka svarta kvinnan. De utforskar bilder man fäster vid svarta kroppar, hur de skall se ut, i vilka rum de skall vara i.

Aurelia Dey

Aurelia Dey

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.