Dags att lista tio popfavoriter från veckan igen.
Johan och Sebastian ger dig några tips på grymma låtar att fylla din spellista med. Hoppas du hittar något som du också fastnar för.

Svensk Pop Apple Music

Amanda Jerlov – Famous 

Sebastian: Amanda Jerlov har ett tydligt tema på gång i sin musik, nämligen den okända popstjärnan som drömmer om ikonstatus. Med tanke på mängden talang artisten besitter skulle jag säga att det är en tidsfråga innan hon blir vår nästa musikexport. 

Take That + Robin Schulz + Calum Scott – Greatest day

Johan: Robin Schulz dammar av Take Thats hit Greatest day från 2008 och bjuder in Calum Scott att sjunga på den för att ge låten en mer dansant uppdatering. Sommarpop som jag blev helt lycklig av.

Kvarteret – Nekad på klubben

Sebastian: Rytmen och återigen rytmen! Kvarteret ger oss den självklara sommarhiten Nekad på klubben. Ända sedan duons första singel har jag varit ett superfan av deras lekfulla indiepop och kaxiga texter. 

Darin – Starkare

Johan: Han är duktig på att sätta ord på känslor den där Darin. Nya singeln är en fint stöd på vägen när man känner sig nere och livet inte är på topp. Att ensam aldrig är stark och tillsammans blir vi just starkare. Snyggt arrangemang och Darin imponerar som vanligt med sin uttrycksfulla röst.

Annika Wickihalder – Better in the sun 

Sebastian: Annika ökar tempot och ger oss ytterligare en lysande singel från sin kommande EP. Med sin magiska stämma förgyller hon våren med den glittrande Better in the sun. Detta är pop i världsklass och en röst som kommer göra storverk. 

Flora Summers – Obsessions

Johan: Soulig retrodoftande pop är vad vi får när Ida Johansson från Isle of You släpper sin debutsingel Obsessions. En låt som handlar om att gå all in och bli lite för engagerad i något, om det så är en person, situation eller kanske en låt. Som denna.

Enoka – Make me scream 

Sebastian: Jag skrek i högan sky vid första lyssningen av Make Me Scream. Enoka ger oss svulstig R&B-pop och har aldrig låtit bättre! Artisten når nya höjder och det är bara att spänna fast sig och njuta av hennes resa. 

Alan Walker & Sasha Alex Sloan – Hero

Johan: Jag älskar ju den där vemodiga EDM som Alan Walker skapar. Det är filmiskt och vackert samtidigt som det är dansant. En bra kombination. Nya singeln Hero är inget undantag. Med vacker sång av Sasha Alex Sloan skapar Walker definitivt popmagi för oss.

Phelly – Sen blir du stark 

Sebastian: Upplyftande och popigt, allt insvept i ett tempo som går i 180. Phelly är tillbaka och det är med  besked. Refrängen är omedelbar och oemotståndlig. Det känns som att artisten är given för mello 2024? 

Kasino – Ondare

Johan: ”Kärlek inte är nåt för fegisar”. Så sant som det är sagt och Johannes Runemark träffar verkligen rätt med sin text på singeln Ondare, från artistens EP Vattnet är varmt snälla kom i jag lovar. Mjuk pop av killen som skrivit och producerat låtar åt några av Sveriges största artister, som Veronica Maggio, Miriam Bryant, Melissa Horn, Thomas Stenström och Timbuktu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011