Det är söndag, vilket betyder att Johan och Sebastian sammanfattar den senaste veckans musikskörd med att lista några favoriter bland alla låtar som släppts. Här har du med andra ord 10 guldkorn att lägga till i din spellista.

Svensk Pop Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Charlie Puth – Loser 

CHARLIE så är namnet på Puths nya platta fylld med hittiga spår. Fokusspåret Loser med virvlande syntar och en omedelbar refräng satte sig direkt på hjärnan. Extra catchy och genial är textraden ”I’m such a loser how did I ever lose her”. Kan detta vara höstens bästa mainstreamplatta?

Mergui – Paradise 

Från ingenstans har Mergui slått ner som en blixt på pophimlen. Hans självklara stämma sköna R&B-rytmer och magiska produktioner har nu resulterat i en hel EP. För mig som älskar pop är det fantastiskt att hitta ny talang som omedelbart blir favoriter. Fokusspåret Paradise är lika lysande som alla tidigare släpp och kommer gå varm i mina lurar. 

Mimi Webb – Ghost of you

Mimi Webb allts! Kan hon göra något dåligt. Denna brittiska popmakaren släpper singeln Ghost of you och det är som en godispåse med extra allt. Nostalgin står i perfekt harmoni med dagens moderna pop där melodin är smittsam. Det här är riktigt jäkla bra pop! 

Gryffin + Tinashe – Scandalous 

Elektronisk eufori kontrasteras mot soulig stämma när producenten Gryffin samarbetar med Tinashe på Scandalous. Det finns faktiskt inte så mycket mer att säga än; LYSSNA PÅ DENNA SMASHIT! 

Benjamin Ingrosso + NEA + BRYXON – Dance for me 

Ett av Ingrossos absolut starkaste spår från plattan PLAYLIST har fått ny skrud när hitmakaren NEA lägger sina vokaler till BRYNXONs upphottade produktion. Det här doftar radio lång väg och blir förhoppningsvis spåret som återigen sätter Benjamins grymma platta på kartan. 

Johans Popfavoriter

Carly Rae Jepsen + Rufus Wainwright – The loneliest time

Älskar samarbeten som på papperet känns oväntade. När Carly Rae Jepsen bjuder in Rufus Wainwright att sjunga med henne på låten The loneliest time är det lika mycket oväntat som ett genidrag. Det är liksom den där filmiska disco-duetten vi väntat ett helt liv att få höra.

Bella – Ingen annan

Pop på svenska får vi av Bella som vi på Popmuzik spår en lysande framtid. Med sin andra singel Ingen annan visar sångerskan att hon verkligen är ett namn att hålla ögonen på. Lekfullt med en hel hög av popreferenser träffar Bella helt rätt när hon sjunger om den där speciella någon som får henne ur ballans.

Løv Li – Runaway

Pulserande elektropop med danska Løv Li träffade helt rätt för mig. Mjuka 80-talssynthar och ärlig energi gjorde Runaway till en stark favorit för veckan. Men att just ha synthproduktion och stråkar samt härlig puls är ju lite som att få en given hit i min bok.

Cornelia Jakobs – Rise

Det är ä-n-t-l-i-g-e-n dags för Cornelia Jakobs att följa upp Melodifestivalsvinsten Hold me closer. Med Rise får arenadoftande pop som skulle göra The Killers stolta och mig också om jag ska vara ärlig. Härligt återseende med en av de mer karaktäristiska rösterna inom svensk pop just nu.

Lake Omne – Forever

När det blir vemodigt och samtidigt pulserande synthigt är jag oftast direkt med på tåget. Så blev det när den svenska duon Lake Omne släppte singeln Forever. Helt magisk synthig pop som jag måste säga var det bästa gruppen gjort!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011