Maja Mäkiranta från Stockholm släpper idag albumet Duktig-Flicka-Syndrom under sitt artistnamn Maeki. Ett album fyllt med nio poplåtar på svenska på teman som identitet, hjärtekross och såklart tankar ur en duktig flickas perspektiv. Ni vet, livet.

Skicka in din musik

Om arbetssättet berättar Maeki för bloggen:

”När jag gör musik utgår jag oftast ur en känsla och bygger resten utifrån den. Min favoritkombo att skriva är ledsen text + glad melodi.”

Att låtarna på albumet doftar som en mix av Veronica Maggio och Oskar Linnros gör ju inget. Det är lysande pop dessa giganter gör och det är lysande pop som Maeki gör. Vilket du kommer att märka när du lyssnar igenom plattan. Så många kommande popklassiker!

Den vackra Gröna linjen (vad är det med just den linjen och vemodiga poplåtar?), den härligt medryckande och lekfulla Placebo eller den riviga Paraply där vi till och med får in lite rockgitarrer i mixen. Själv blev jag väldigt positivt överraskad av detta. Både de starka melodierna, men också lekfulla och smarta texterna, samt helheten.

”Att släppa musik är att göra sig själv sårbar. Jag kan använda hurmånga metaforer som helst men det känns ändå som att jag blottar mitt innersta för alla som vill se och höra. Det känns lite bättre när jag tänker på att någon kanske kan känna igen sig i en rad eller två. Min förhoppning är att denna platta får dig att känna nånting på samma sätt som jag har slitit, skrattat, prokrastinerat och gråtit med dessa låtar under den senaste tiden.”

Till sin hjälp att sammanställa albumet har Maeki vänt sig till producenten och låtskrivaren Hannes Wiktorell som hjälpt henne på de flesta av låtarna.
Om du liksom jag älskar svensk pop och törstar efter ett nytt namn att upptäcka, så tycker jag du ska lyssna på Duktig-Flicka-Syndrom med Maeki. Du kommer inte att ångra dig.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011