Man skulle kunna tro att SHY Martins debutalbum late night thoughts egentligen är artistens andra eller tredje platta. Särskilt med hänsyn till mängden kvalitativ musik artisten släppt sedan debuten 2017. Med andra ord är det utan tvekan på tiden att musikskaparen får visa upp en helhet som representerar hennes talang.

Favoriter Apple Music

Med laserprecision och skicklighet snickrar SHY på late night thoughts ihop ett album som inte bara berör på djupet, utan även särskiljer henne från all pop-konkurrensen. Genom att transparent och ärligt skildra sina innersta tankarna skapar artisten något som känns relaterbart och uppriktigt.
Shy Martin tar upp viktiga ämnen som psykisk hälsa – och ohälsa, berör ämnen som medicinering och utbrändhet, samt reflektioner om att växa upp och bli äldre. Att skildra så samhällstunga ämnen genom popmusik är hårfint, hennes pop-kollegor har många gånger försökt men tenderar ofta att bli klyschiga och fastna i fack av upplyftande tillrop, Shy håller sig dock långt borta från detta. Ett modigt val som istället gör hennes musik unik och visar att livet inte alltid är så lätt eller att lösningen är att bita ihop, börja med “self-help” litteratur eller skrattkurser.

SHY Martin må ha författat några av de största hitsen på marknaden, men när det gäller hennes egna artisteri är hon en pionjär för att vara sann mot sina känslor och sitt unika uttryck.

SHY Martin

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.