Patrick El-Hag är tillbaka och tar oss ut på dansgolvet tillsammans med Lex Peter på singeln I ett glas. Med ett tempo på 168 BPM sätter Patrick eld på dansgolvet med denna eurodance-poplåt. Jag som ändå älskar den där känslan av 90-tal blev helt lycklig av detta. Låten är härligt dramatisk, med maffiga körarrangemang och en avslutningston som går till historien. (Om låten varit med i Eurovision hade det varit pyro genom hela avslutningstonen.)
Att mina tankar gick till Pet Shop Boys när jag hörde detta är nog inte helt fel ändå. Duon är ju duktiga på att vara just dramatiska och de är ju mästare på att överproducera en låt utan att den spricker. Just det där att balansera vid kanten av extra allt lyckas även El-Hag med här skulle jag säga.

Följ på Apple Music

Om singeln berättar Patrick:

I ett glas är del två i min trilogi om karaktären Hertigen av Brandgul. Till skillnad
från de övriga två delarna framförs den dock i ”jagform”, dvs. av Hertigen själv.
Inom kort släpps ytterligare två singlar, varav en (Hästvisa) utgör den tredje och
avslutande delen i Hertigen-trilogin. Den släpps inom en månad.”

I ett glas är tagen från El-Hags kommande album Historien om Brödraskapet som släpps till hösten.

Patrick El-Hag

Vad tyckte du?
+1
2
+1
8
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.