Till organiska gitarrer och ömsint stämsång ger The Bandettes oss deras senaste låtsläpp Roots. Med fötterna i americana och country sätter de sin unika skandinaviska touch på genren och skapar en säregen ljudbild. Trots att Roots är en inspelning transporteras jag till en spellokal täckt med timmerstockar i hjärtat av Nashville. Med andra ord, job well done från denna lovande kvartett av musikskapare. Vi hör dem berätta mer om släppet för bloggen:

Favoriter Apple Music

”Vi fick för länge sedan höra en fin och rolig beskrivning om oss om att vi var som en organisk och samspelt växt. Vi blev nyfikna på att utforska temat i vårt låtskrivande. Så istället för blodsband fick växtens rötter agera symbol för den vänskap som uppstår när man spelat i band och utvecklats ihop i över tio år tillsammans och stöttat varandra genom livet i vått och torrt. Texten är en hyllning till den vänskapen, som en slags familj. Inte från samma stam, men med sammanflätade rötter som hjälper till att hålla huvudet högt i med- och motvind. Medan universum fortsätter expandera får dessa rötter oss att stå stadigt – tillsammans.”

The Bandettes

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011