Till organiska gitarrer och ömsint stämsång ger The Bandettes oss deras senaste låtsläpp Roots. Med fötterna i americana och country sätter de sin unika skandinaviska touch på genren och skapar en säregen ljudbild. Trots att Roots är en inspelning transporteras jag till en spellokal täckt med timmerstockar i hjärtat av Nashville. Med andra ord, job well done från denna lovande kvartett av musikskapare. Vi hör dem berätta mer om släppet för bloggen:

Nordiska Favoriter

”Vi fick för länge sedan höra en fin och rolig beskrivning om oss om att vi var som en organisk och samspelt växt. Vi blev nyfikna på att utforska temat i vårt låtskrivande. Så istället för blodsband fick växtens rötter agera symbol för den vänskap som uppstår när man spelat i band och utvecklats ihop i över tio år tillsammans och stöttat varandra genom livet i vått och torrt. Texten är en hyllning till den vänskapen, som en slags familj. Inte från samma stam, men med sammanflätade rötter som hjälper till att hålla huvudet högt i med- och motvind. Medan universum fortsätter expandera får dessa rötter oss att stå stadigt – tillsammans.”

The Bandettes

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.