Sist vi hörde från Alex Eklund släppte han den personliga låten Det är inte jag. För första gången på 8 år är sångaren nu tillbaka på Engelska och med ett sound han känner sig riktigt hemma i. Vi hör Alex berätta.  

Favoriter Apple Music

Jag själv lyssnar mycket på folk, country och pop där låtens sound är hämtat från. Influenser från Vance Joy, Phillip Phillips, Sandro Cavazza och Smith & Thell. I detta sound känner jag mig riktigt hemma då jag i stort sett bara lyssnar på den här typen av musik.

Jag håller helt med Alex, hans röst smälter samman perfekt med den mer organiska pop-produktionen och country-influerade melodierna. Det aktuella släppet kan vara hans bästa hitintills i mitt tycke och låten säger sångaren själv skrev sig på bara några dagar. Något som i de flesta fall sägs vara receptet för en riktigt stor hit. Texten formades tillsammans med Robert Kolar och Jonatan Nyberg-Kaski. Vi hör sångaren sjunga om hur svårt det kan vara att släppa taget om ett förhållande som tagit slut, fast man egentligen borde gå vidare. Det känns som Alex Eklund hittat hem på Long gone gone och det ska bli spännande att se vad som väntar härnäst.

Alex Eklund

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011