Det är dags för Göteborgs-bördiga indiebandet Silverkulten att följa upp sina två första album som drypte av själv- och Göteborgsförakt. Uppbrott & Förälskelse samt kort och gott Silverknuten hette de. Nya albumet kommer att heta På kollisionskurs med samtiden och släpps våren 2024, så det är tag kvar med andra ord.

DOLBY ATMOS

Första smakprovet från kommande albumet är Hur länge kan vi hålla på så här, som du kan upptäcka här i bloggen.
Här skulle jag säga att bjuder bandet oss på riktigt bra indiepop. Starka melodier och en skönt medryckande känsla bidrar till att göra detta en kommande klassiker på alla Andra-långhak. Produktionen är till och med lite mjukare och mer tillgängligt än tidigare skulle jag säga, vilket för denna popnörd är en bra sak. Jag skulle säga att det är Göteborgspop när den är som finast.

Om låten och kommande albumet säger bandet:

“Inför det kommande albumet har vi lämnat själv- och Göteborgs-föraktet bakom oss och istället rört oss närmre vår hemstads musikaliska arv. Soundet idag kan väl enklast beskrivas som att Hästpojken, Olle Ljungström och Madonna möttes på en efterfest.”

Med ett album ett år bort i horisonten, kommer vi under året få fler singlar från bandet. Lite som en gåva som fortsätter att ge och ge och ge med andra ord.

Silverkulten

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011