I fredags var det premiär för SVTs nya musikunderhållningsprogram Songland. Här får oetablerade låtskrivare chansen att presentera en låt för olika artister samt låtskrivarna Linnea ”Nea” SödahlCarl Falk Gramer och Elias Kapari.

POPMUZIK LOVER 2

I första avsnittet var det Oscar Zia som skulle hitta en låt att spela in och släppa. Det blev Lovisa Niklasson och hennes låt Golvet i hallen som tog hem första veckans uttagning. En pianoballad som Zia och de andra sedan producerats upp av Carl Falk till en José Gonzales-doftande gitarrpop med luftig produktion och den blev helt galet snygg. Speciellt refrängen där man anar lite av Jocke Bergs-bidrag till låten.

Jag tyckte programmet snyggt visade upp en låts utveckling och hur den kan gå från ett uttryck till en annat och hur så mycket kan hända i studion med en låt. Inte helt konstigt att artister berättar att en låt kan utveckla sig under flera månader, ja till och med år.
Överlag skulle jag säga att Songland känns som ett givet program att följa och se som musikälskare.

Oscar Zia

Vad tyckte du?
+1
1
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011