UNDRESSD fortsätter att tolka andras låtar med att sätta sin prägel på dem. Nu har vi kommit till Chers monsterhit Believe från 1998 som här tillsammans med den norska sångerskan Charla K tagits in i 20-talet.

Följ på Apple Music

-Men gjorde inte Isak Danielson en cover på den precis med April Snow, tänker du säkert? Jupp, det gjorde han och den var magisk. Men den var också en avskalad ballad. Här går vi åt andra hållet.

Resultatet behåller mycket av känslan från originalet men produktionen har gått från den typiskt klubbiga popstilen på 90-talet till en mer polerad och lyxig produktion skulle jag säga, samtidigt som energin från originalet finns kvar. Att sedan Charla K har en helt magisk popröst gör ju inte saken sämre direkt.

“Jag minns hur jag lyssnade på Believe som barn när den släpptes på 90-talet. På den tiden kunde jag inte mycket engelska och låten blev för mig en riktig partydänga. Men under uppväxten fortsatte jag springa på låten i olika sammanhang och ju äldre jag blev ju mer förändrades betydelsen av låten. Det är en väldigt fin låt om att stärka sig själv efter ett svårt breakup, om den där tiden när man går från att läka till att inte kunna bry sig mindre om det som varit.”

Vad tycker du? Har UNDRESSD förädlat Chers klassiska låt till något nytt?
Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.