Det var inte längesedan som Mack Gibson släppte sitt debutalbum Mina Första Rader. På albumet kunde du bland annat höra singeln Inre strid, som Mack framförde tillsammans med Sandra Rozén. Nu är det dags för dem att följa upp låten med ännu en duett i form av balladen Kärlekens allé.

KMR Studios

Saken var den att Sandra var inbjuden att sjunga en låt på ett bröllop. Hon frågade Mack om han ville kompa på gitarr och medans de övade kände de att låten de valt inte riktigt passade. Det resulterade i att de helt enkelt skrev en helt ny låt tillsammans som de sedan framförde på bröllopet.

Sandra berättar:

”Om man lyssnar noga på texten, så är det lite dubbel betydelse på vissa saker. T.ex. ”där på en bok” och ”om den tappar blad”. Tar man bara de raderna ur sitt sammanhang, så kan det betyda både en bok med text i, eller trädet bok. Brudparet har en favoritlåt som handlar om en kärleksbok, därav den lilla hinten. Jag fick en berättelse om hur de träffades, saker de gjort tillsammans, hur de känner för varandra. Utifrån det började jag skriva I kärlekens allé. Jag använde inte deras exakta ord, men försökte tolka dem och beskriva deras kärlek i låten.
Jag skrev en vers och en refräng. Jag tog några ackord på gitarren och sjöng texten till. Detta spelade jag in och skickade till Mack. Några dagar senare satte vi oss tillsammans och Mack skrev ihop andra versen, och spelade melodin. Det vart otroligt fint.”

Resultatet är en vacker ballad om kärlek som borde passa fint på mångas bröllop framöver. Sedan tycker jag det är extra snyggt med kontrasten mellan Sandras ljusa och Macks mer mörka röst. För alla kärlekskranka där ute, missa inte denna fina hyllning till kärleken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.