Det var inte längesedan som Mack Gibson släppte sitt debutalbum Mina Första Rader. På albumet kunde du bland annat höra singeln Inre strid, som Mack framförde tillsammans med Sandra Rozén. Nu är det dags för dem att följa upp låten med ännu en duett i form av balladen Kärlekens allé.

Popmuzik Lover Patreon

Saken var den att Sandra var inbjuden att sjunga en låt på ett bröllop. Hon frågade Mack om han ville kompa på gitarr och medans de övade kände de att låten de valt inte riktigt passade. Det resulterade i att de helt enkelt skrev en helt ny låt tillsammans som de sedan framförde på bröllopet.

Sandra berättar:

”Om man lyssnar noga på texten, så är det lite dubbel betydelse på vissa saker. T.ex. ”där på en bok” och ”om den tappar blad”. Tar man bara de raderna ur sitt sammanhang, så kan det betyda både en bok med text i, eller trädet bok. Brudparet har en favoritlåt som handlar om en kärleksbok, därav den lilla hinten. Jag fick en berättelse om hur de träffades, saker de gjort tillsammans, hur de känner för varandra. Utifrån det började jag skriva I kärlekens allé. Jag använde inte deras exakta ord, men försökte tolka dem och beskriva deras kärlek i låten.
Jag skrev en vers och en refräng. Jag tog några ackord på gitarren och sjöng texten till. Detta spelade jag in och skickade till Mack. Några dagar senare satte vi oss tillsammans och Mack skrev ihop andra versen, och spelade melodin. Det vart otroligt fint.”

Resultatet är en vacker ballad om kärlek som borde passa fint på mångas bröllop framöver. Sedan tycker jag det är extra snyggt med kontrasten mellan Sandras ljusa och Macks mer mörka röst. För alla kärlekskranka där ute, missa inte denna fina hyllning till kärleken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011