Klassens Lowlife är ett nytt musikprojekt av Christoffer Dahlberg från det lilla samhället Hörnefors tre mil söder om Umeå. I början var det tänkt att det bara skulle vara lite av ett hobbyprojekt för Christoffer, som annars är producent och skriver låtar åt andra. Men som många hobbys så tar de över mer och mer av tiden och blir helt plötsligt blir det till något större än man hade tänkt sig (kolla bara på denna blogg).

Popmuzik Podcast

Dahlberg berättar:

”En sann eldsjäl kan inte ha ett sidoprojekt då det skulle innebära att projektet görs ibland och i mån av tid och ork. Men eld brinner ju inte länge på enbart fnöske utan måste konstant matas med gedigen och torr björkved.”

Nu är det dags för årets tredje singel: Bäst på att vara sämst. En lekfull poplåt som doftar lite av Den Svenska Björnstammen måste jag säga. En låt som kom till när Christoffer skulle skriva sitt CV samtidigt som han befann sig i en depression i livet. Det blev helt enkelt ett sätt att sälja in sina sämre sidor istället för att slå sig på bröstet och säga att man är bäst. Fast det gör han i och för sig när han säger att han är bäst på att vara sämst.

Jag tyckte som sagt detta var supercharmigt och lekfullt. En ödmjuk jantelåt med lysande popmelodi. Missa inte.

Klassens Lowlife

Vad tyckte du?
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.