Det började med två singlar 2021, som sakta men säkert växte till elva. Nu är det dags för country-popartisten Mack Gibson att samla alla elva låtar på ett album, som fick titeln Mina Första Rader. Men inte bara det, samtliga låtar är nu mixade i Dolby Atmos som du bland annat kan uppleva om du har Apple Music. Personligen tycker jag det blev som helt nya låtar med mixen. Imponerande när man hör hur stor skillnad det kan bli bara av att gå från vanligt stereoljud till Dolby Atmos.

Popmuzik Lover Patreon

Jag bad Mack Gibson svara på en knippe frågor om arbetet med låtarna och albumet samt mixningen, som du kan läsa här nedan.

Hur känns det att nu släppa ditt debutalbum? 

Det känns otroligt häftigt att ha släppt ett helt album med egenskriven text & musik.

Låtarna i sig har ju alla släppts under de senaste två åren. Vad fick dig att samla ihop dem till en helhet och hur valde ni låtordningen till albumet? 

Tanken var till en början inte att jag skulle spela in och släppa alla låtarna, utan jag hade egentligen bara planerat att spela in de två första som jag släppte. Nere på stan & Min långtradarlåt.
Men en oväntad tragisk händelse hände då min far plötsligt gick bort. Så jag spenderade så mycket tid jag bara kunde i studion för att ha någonting annat att tänka på, och det slutade med ett helt album med 11 låtar.

Låtordningen kom jag och Filip gemensamt överens om. 
Vi försökte variera låtarnas ordning  baserat på deras tempo, och försökte ta en lugn varvat med en med lite mer upptempo.

Var hittar du inspirationen när du skriver dina texter?

Det måste vara när jag suttit ensam i min lastbil och funderat. 
Har tänkt tillbaks på det som jag varit med om och skrivit text därefter.

Hur brukar arbetet med en låt gå till väga för dig. Från idé till demo. 

Det varierar hur jag går till väga när jag försöker få ihop en låt, men jag brukar oftast fundera över texten innan jag påbörjar arbetet med melodin.

Vilka artister har inspirerat dig själv genom åren? 

Elvis Presley, Ed Sheeran, Chris Stapleton, Luke Combs, Peter LeMarc, Niklas Strömstedt, Tomas Ledin, mfl.

Har du personligen någon favorit bland låtarna som betyder mycket för dig? 

Jag är nöjd med samtidiga av mina låtar, men ska jag nämna en särskild så är det låten Pappa. Det är den låt som jag bär med mig resten av mitt liv. Den låten skrev jag på piano inför hans begravning. 

Personligen älskar jag duetten Inre strid. Hur kom låten och samarbetet med Sandra Rozén till? 

Sandra hade börjat på en text och en melodi till Inre strid. Men hade kört fast – Hon vände sig då till mig som spelade in melodin och skickade över till henne. Hon gillade den, Så vi träffades och skrev klart låten tillsammans.

Om du får drömma fritt, har du ett sångsamarbete som du skulle vilja göra? 

Inget jag funderat på tidigare, men om jag ska komma på något direkt så hade det varit häftigt att spela ihop med country-sångerskan Jill Johnson.

Vilka känslor hoppas du att lyssnaren får av dina låtar? 

Framförallt att de kan känna igen sig i det jag beskriver om i mina texter.

Musiken är nu mixad i Dolby Atmos. Hur var känslan när du hörde låtarna i den mixen första gången? 

Helt otroligt, det kändes som att jag satt i en biograf. 

Vad det någon av låtarna som du kände lyftes extra mycket från stereoinspelningen i Atmos-mixningen? 

Jag tycker att låten Min älskade bror sticker ut på ett positivt sätt i Dolby Atmos mixen!

Med albumet känns det som första kapitlet är klart och det känns som titeln Mina första rader lite symboliserar både en början och hintar om en fortsättning. Vad är dina planera framåt? 

Min tanke är att fortsätta skriva så mycket låtar jag bara kan. Och spela in demos i min hemma studio. Och får jag ihop låtar jag känner mig tillräckligt nöjd över, så kommer jag överväga att släppa fler låtar och kanske till och med ytligare album.

Mack Gibson

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011