Brittiska Finn McGowan släpper den kraftfulla singeln Don’t blame us. Efter första lyssningen kan inte min musikhjärna tänka något annat än Metallica och specifikt Nothing else matters. Men det kanske bara är jag som hör någon form av liknelse? Vi kan lägga den funderingen lite åt sidan en stund och istället tala om innebörden i Don’t blame us. Här sänder nämligen Finn ett viktigt och starkt budskap om att vi alla ska vakna upp i den stundande klimatkrisen.

Popmuzik Popcast

”Det faktum att vi förmodligen inte har mycket tid kvar på den här planeten är skrämmande. Jag ville närma mig det här från vinkeln av någon som var trött på allt, någon som hade gett allt och fortfarande kände att det inte räckte. Yngre generationer är kvar för att försöka reparera en planet som vi inte förstörde därför är det viktigt att ge sådana här frågor exponering i konstnärliga medier”.

Finn McGowan

Med oklanderlig röst-leverans och är det aktuella släppet förutom en snyggt gitarr-driven poplåt även en viktig påminnelse. Att förena politik med pop på detta sett vittnar om ett stort hjärta och vilja att förändra. Därav träffar Don’t blame us mig på ett betydligt djupare plan.

Finn McGowan

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.