Brittiska Finn McGowan släpper den kraftfulla singeln Don’t blame us. Efter första lyssningen kan inte min musikhjärna tänka något annat än Metallica och specifikt Nothing else matters. Men det kanske bara är jag som hör någon form av liknelse? Vi kan lägga den funderingen lite åt sidan en stund och istället tala om innebörden i Don’t blame us. Här sänder nämligen Finn ett viktigt och starkt budskap om att vi alla ska vakna upp i den stundande klimatkrisen.

Gareth Nugent – Even mountains fall

”Det faktum att vi förmodligen inte har mycket tid kvar på den här planeten är skrämmande. Jag ville närma mig det här från vinkeln av någon som var trött på allt, någon som hade gett allt och fortfarande kände att det inte räckte. Yngre generationer är kvar för att försöka reparera en planet som vi inte förstörde därför är det viktigt att ge sådana här frågor exponering i konstnärliga medier”.

Finn McGowan

Med oklanderlig röst-leverans och är det aktuella släppet förutom en snyggt gitarr-driven poplåt även en viktig påminnelse. Att förena politik med pop på detta sett vittnar om ett stort hjärta och vilja att förändra. Därav träffar Don’t blame us mig på ett betydligt djupare plan.

Finn McGowan

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.