Brittiska Finn McGowan släpper den kraftfulla singeln Don’t blame us. Efter första lyssningen kan inte min musikhjärna tänka något annat än Metallica och specifikt Nothing else matters. Men det kanske bara är jag som hör någon form av liknelse? Vi kan lägga den funderingen lite åt sidan en stund och istället tala om innebörden i Don’t blame us. Här sänder nämligen Finn ett viktigt och starkt budskap om att vi alla ska vakna upp i den stundande klimatkrisen.

Skicka in din musik

”Det faktum att vi förmodligen inte har mycket tid kvar på den här planeten är skrämmande. Jag ville närma mig det här från vinkeln av någon som var trött på allt, någon som hade gett allt och fortfarande kände att det inte räckte. Yngre generationer är kvar för att försöka reparera en planet som vi inte förstörde därför är det viktigt att ge sådana här frågor exponering i konstnärliga medier”.

Finn McGowan

Med oklanderlig röst-leverans och är det aktuella släppet förutom en snyggt gitarr-driven poplåt även en viktig påminnelse. Att förena politik med pop på detta sett vittnar om ett stort hjärta och vilja att förändra. Därav träffar Don’t blame us mig på ett betydligt djupare plan.

Finn McGowan

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011