Agnes Matsdotter tog oss med storm när hon släppte Spritdränkta förra året och har bara växlat upp därifrån. Förutom musiken är hon numera även poddare och del av AMK Morgon. Strax innan släppet av nya singeln BAS BAS BAS tog vi en catch-up med denna lovande artist där hon berättar mer om sitt mystiska sound och musikåret 2023.

Svensk Pop Apple Music

Förra året var ett riktigt superår för dig som artist, berätta vad som hänt och hur du reflekterar kring 2022 med lite distans? 

Haha ja, det var dunder. Jo men det finns highs and lows! Främst highs. Jag känner att ju mer jag slutar filtrera ju bättre går det – det är ju fantastiskt lyxigt. Och ju bättre det går ju fler roliga saker får man ju göra. Men kände också att jag toppade dopamin-nivåerna med att kul som hände, och att jag inte riktigt lyckades återhämta mig ordenligt mitt i allt. Så att lära mig bättre återhämtning är kanske läxan jag tar med mig från 2022 för att hålla i längden.

Hur tänker du kring framgång och särskilt i relation till nya släpp framgent. Är det viktigt att varje låt blir en framgång? 

Det är viktigt att jag tror att varje släpp kan bli en framgång. Att släppa musik jag själv inte storm-tror på känns fruktansvärt onödigt. Det finns redan så ofantligt mycket musik och ska jag tjoffa in mer i den mängden vill jag verkligen tro på materialet.

Vilka känslor går du igenom inför ett låtsläpp och hur känns det inför detta? 

Först är det panik, när det ska bestämmas att låten är klar. Sen är det stolthet. Sen är det förnekelse att låten finns fram till släpp för man vågar inte lyssna uti fall man skulle reagera på något vasst S eller tycka att sången ska upp när det redan är inskickad… När den väl släpps är det som att sjunka ner i ett varmt bad. Man flyger. Alla är så jävla rara och den där lilla filen, som man lagt ner tid, liv och tårar i FINNS.

BAS BAS BAS presenterar ett ännu mörkare sound, vad var det som gjorde att du ville utforska ett ännu djupare mörker? 

Man vill ju att det ska låta fett. Vad bättre än BAS? Sen är det väl också något man sysslar med som skapare, utforskar sig själv och världen och alla mörka vrår och skrymslen. Sånt som känns lite freaky att skriva om, sånt pirrar mest och blir bäst.

Vad betyder låten för dig? 

För mig är den självförtroende. Att jag vågar göra musik som låter såhär och tro på att det jag gillar är bra. Den och Spritdränkta har särskilda platser i mitt hjärta som låtar där jag följt David Bowies ökända råd: ”Det ska vara lite läskigt. Annars är det inte värt det.” Aja, nåt liknande sade han i alla fall.

Singeln är skriven tillsammans med Simon Evig, hur fann ni varandra och kommer du ihåg hur just BAS BAS BAS kom till i studion? 

Vi lärde känna varandra genom min tiigare producent Kenny och testade jobba ihop! Vi fann varandra när han spelade upp sin musikgrupp DÖDSDISCOs musik och berättade om loren bakom… Det var så jäkla tung musik och så fantastiskt excentriskt att ha skapat en hel värld bakom att jag föll. Sen tror jag han föll lite när jag inte bangade för att go dark, och när vi liksom kunde utmana varandras gränser lite. Vet inte hur mycket jag egentligen utmanade hans! Men han utmanade verkligen mina.

Vilket är det mest oväntade stället du funnit inspiration ifrån när du skrivit musik? 

Det mest oväntade är kanske när man sätter sig ner och tvingar fram något, och det blir bra? 

Vilka artister inspirerar dig som du kan dra nytta av i ditt eget artisteri? 

Markus Krunegård och Lady Gaga! Gränssprängare.

Vilken är den senaste låten du lyssnade på om du öppnar upp Spotify och tittar. Förklara gärna varför du valde att  lyssna på den? 

…Det var en podd med en avslappningsövning… På tal om återhämtning haha. Men den senaste låten, om jag spolar tillbaka, var I can’t help falling in love med Elvis Presley. Jäkla banger.

Förutom musiken poddar du även flitigt, berätta hur du blev en del av AMK Morgon? 

Haha ja man får nästa fråga Martin Soneby hur jag lyckades vika in mig i en podd med standupkomiker, trots inte alls komiker… Jag var la go! Eller nåt. Nej men jag kom dit först som artist för att spela musik. Sen var de så himla trevliga och roliga att jag gärna kom tillbaka när jag blev inbjuden som vanlig gäst. Och nu är det en grej jag gör varje vecka Jag älskar det, både de som lyssna på podden som är jorden gulligaste människor, och att sitta och försöka vara skoj tillsammans med fruktansvärt roliga människor live två timmar varje vecka är pang-pang för att känna sig lite levande.

På sociala medier håller du en relativt vardagsrealistisk framtoning och bjuder in oss följare att ofiltrerat ta del av ditt liv. Hur tänker du med just sociala medier som en offentlig person och artist? Vad vill du förmedla? 

Åh fin analys! Så vill jag gärna att det ska vara. Jag funderar kanske mer på vad jag inte vill förmedla… Vill inte förmedla konsumption och hets. Så tackar nej till samarbeten om att sälja prylar. Sen vill jag väl att det ska vara intressant och bjussigt, liksom tacka för att någon har valt att lägga lite av sin tid på mig genom att försöka göra det värt det.

Om du får drömma, vart befinner du dig i din artistkarriär om tre till fem år? 

Det man drömmer om med framgång är ju att få göra fler roliga saker. Spela massa live, göra hur mycket musik som helst, påkostade musikvideos utan gränser, vara med i alla roliga TV-program… Ja, allt det skulle sitta fint. Tack.

Vad ser du mest fram emot med musikåret 2023?

Singeln efter BAS BAS BAS är såklart redan på G och den är ännu ösigare, så jag ser fram emot att spela mitt nya material live!

Agnes Matsdotter

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011