Distade gitarrer slår mot trumhinnan och med taktfast grepp berättar Kiruna-sonen Raimond Dagfjäll om den nya stad som byggs upp framför honom. Han frågar sig om det är en främling eller en gammal vän. Frågan är definitivt berättigad i och med Kirunas samhällsomvandling.

Apple Music

Singeln heter En annan tid och är ren och skär indierock. Det är sköna melodier och svävande gitarrer som målar upp Dagfjäll vardagliga texter från norr.
Om singeln berättar han:

”Lägenheten där jag tog mina första steg och levde mina första år revs och där står det nu ett äldreboende. Skolan där jag gick årskurs 1 till 9 brann ner och där står det nu ett äldreboende. Nu äts resten av hemstaden Kiruna upp av en grop som skapas av gruvan som i sin tur är en stor anledning till att jag ens existerar.”

Raimond Dagfjäll

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.