Distade gitarrer slår mot trumhinnan och med taktfast grepp berättar Kiruna-sonen Raimond Dagfjäll om den nya stad som byggs upp framför honom. Han frågar sig om det är en främling eller en gammal vän. Frågan är definitivt berättigad i och med Kirunas samhällsomvandling.

Popmuzik Podcast

Singeln heter En annan tid och är ren och skär indierock. Det är sköna melodier och svävande gitarrer som målar upp Dagfjäll vardagliga texter från norr.
Om singeln berättar han:

”Lägenheten där jag tog mina första steg och levde mina första år revs och där står det nu ett äldreboende. Skolan där jag gick årskurs 1 till 9 brann ner och där står det nu ett äldreboende. Nu äts resten av hemstaden Kiruna upp av en grop som skapas av gruvan som i sin tur är en stor anledning till att jag ens existerar.”

Raimond Dagfjäll

Vad tyckte du?
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011