Det är söndag och med det bjuder Johan och Sebastian dig på en knippe popfavoriter som du kan fylla din spellista med. Hittar du dina favoriter i listan?

Följ på Apple Music

HENRIKES – Night train

Johan: Jag är fast direkt i inledningen av Night train. En snygg synthslinga vaggar in oss i känslan av just en tågfärd. Det är vemodig och melodiskt och jag verkligen älskar denna drömliknande synthpärla.

Lova – I raised your boyfriend 

Sebastian: Lova är tillbaka med en riktig pop-banger och lär med säkerhet erövra 2023. Nya singeln lovar gott och jag kommer definitivt spela den här på högsta volym. 

Jay Moussa-Mann – The Greatest Escape (Ever)

Johan: Med feta trummor och en härlig filmisk känsla ger Jay Moussa-Mann den Taylor Swift-doftande singeln The Greatest Escape (Ever). Det är liksom den perfekta eftertext-låten i mina öron och en låt som känns som ett måste i en sommar-spellista.

Eah Jé – Salt och socker 

Sebastian: Snart är det dags för EP men innan dess får vi ännu en singel från denna lovande poptalang. Soundet andas radiohit och lyriken talar sitt tydliga språk. 

Johan: Trodde först det var Rymdpojken som framförde låten när jag hörde den första gången. Absolut samma uttryck och kusligt lika röster. Men en lysande poplåt är det och just textraden ”salt och socker ser likadant ut” är verkligen pop-perfektion. Hit, definitivt.

Super Fëmmes – Love & War

Johan: Wow! Super Fëmmes lyfter sig verkligen ett stort steg upp när de släpper den dramatiska och discodoftande singeln Love & War. För mig är detta en given hit och kan kvartetten leverera denna typ av låtar så kommer de inte bara bli ett nostalgiband.

Bebe Rexha – Heart wants what it wants

Sebastian: Undra om inte Heart wants what it wants vittnar om ett nytt pop-sound? Vi känner igen disco-vibbarna med organiska inslag från Flowers av Miley Cyrus och pop nerven i mig börjar helt klart ana att jänkarna suttit hemma på sina kammare ett bra tag för att komma på ”det nya”. Men all credd till dom det här är riktigt bra!

Oscar Zia – Autopilot

Johan: Det är något med inledningen som får mig att tänka på Jonathan Johanssons tolkning av Tears For Fears Everybody wants to rule the world. En riktigt lysande tolkning. Autopilot är lekfull och skönt medryckande medan Zia berättar om tiden då livet gick på autopilot.

Gustav Gille – The center of attention 

Sebastian: Göteborgs-baserade Gustav Gille imponerar starkt när han släpper dubbelsingel. För mig var det The center of attention som grep tag i mig lite extra  med sin lysande sånginsats och organiska produktion signerad Julius Marstorp

Melanie Wehbe – For the show

Johan: Årets första stora hit i Melodifestivalen för mig. Så snygg låt och framförande som verkligen visade vilken jävla stjärna Melanie Wehbe är. Att den inte gick direkt till final var synd, men nu får vi lyssna på låten redan idag, och denna lär gå varm för mig under veckan. Kommer rösta järnet på denna under semin.

Icona Pop + Galantis – I want you 

Sebastian: Två av Sveriges giganter samarbetar! Det kan väl inte bli något annat än magi. Vi gör oss nu alla redo för vår och värme, Icona Pop och Galantis får en helt klart att längta lite extra till de varmare månaderna. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011