Vi tar oss till New York City. Året är 1982 och The Flirts släpper singeln Passion.
Bakom gruppnamnet hittar vi producenten och låtskrivaren Bobby Orlando som med The Flirts helt enkelt lät olika kvinnor vara frontpersoner medan han själv skapade all musik. Sex album blev det allt som allt mellan 1982 till 1992.

Dolby Atmos

The Flirts första hit var hi-nrg-singeln Passion. Med sin lekfulla produktion och läckert beat blev låten härligt förförisk på dansgolvet medan sångerskorna viskade fram Passion! Sjukt underhållande låt och fortfarande klassiker på dansgolvet.
Det dröjde dock till 1995 innan The Flirts fick sin första topplisteplacering på klubblistan i USA med singeln You & Me.

Personligen hittade jag låten när artisten Jon of the Pleased Wimmin (vars riktiga namn är Jonathan Richard Cooper) släppte en version av låten 1995. Originalversionen var producerad av Norman Cook ett par år innan och var väl inte direkt lysande i mina öron, då den var dränkt i vocoder. Men houseduon Tin Tin Out hade remixat om låten till en riktig dansgolvsrökare som var väldigt poppig och hade ett sjukt skönt driv över sig. Det var just denna version som jag spelade sönder när jag skaffat singeln.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.