Way Out West är över och vi slickar såren (de ömma fötterna) med att slappa och bara ta det lugnt. En pizza kanske, eller bara TV-häng i soffan? Vilket som så lär man vara där det en dag som denna.
Men med det finns också tid att gå igenom några popfavoriter från veckan, som du kan lyssna på denna sömniga söndag.

Popmuzik Podcast

Malin Christin – Dance these tears away 

Sebastian: Med ett leende på läpparna och mittenfingret uppe i luften dansar Malin Christin vidare i livet. Singeln Dance these tears away är den ultimata break-up låten som talar om att respektera sig själv tillräckligt mycket för att gå vidare från ett destruktivt förhållande. Från första gången jag hörde en pianoversion av låten på TikTok har refrängen suttit som en smäck, i studioversionen drar Malin upp tempot rejält och låter lycklig och självsäker, en given sensommarhit! You go girl! 

Thomas Stenström – Solen

Johan: Stenström sjunger om att leva livet medan man kan, innan det är för sent. Ett fint budskap och en stark poplåt med snygga stråkar som får det hela att dofta sensommarhit och härligt singa-a-long under kommande turné med Stenström.

Tove Lo – Elevator eyes 

Sebastian: Samma dag som Elevator eyes släpptes passade Tove Lo på att spela singeln på ett fullsmockat Way Out West. Jag var en i publiken som fick ta del av denna självklara stjärna elektroniska pop och tyckte faktiskt att det aktuella släppet var bättre live än inspelad. Med Elevator eyes stänger Lo dörren till Dirty Femme-eran och ger oss en extended cut av henned första independentplatta. 

Live In Color – Yes to me

Jag är ju hopplös svag för arenapop som doftar The Killers. När Jönköpingsbandet Live In Color ger oss just det är det bara att kapitulera och villkorslöst älska. Episk produktion och refräng fick mig helt lycklig. Grattis till den film eller serie som får denna låt på sitt soundtrack säger jag.

Sigrid – The Hype 

Sebastian: Levde jag upp till hypen? Norska Sigrid är tillbaka med The Hype som för tankarna till musikskaparnas tidigare verk och monsterhit Don’t kill my vibe fast med något uppdaterad ljudbild som påminner om 00-talets elektroniska pop. I min bok lever Sigrid alltid upp till hypen och hennes musik slutar aldrig överraska och underhålla. 

Bo Kaspers Orkester – Att vara ung (Bassflow remix)

Johan: Oväntat och bra, eller oväntat bra blir det när Loreens parhäst Peter Boström remixar låten Att vara ung från 2015-års album Redo Att Gå Sönder under sitt Bassflow-alias. Storslagen EDM med en euforisk och förväntansfull känsla som passar perfekt till Bo Sundströms röst. Jag blev i alla fall helt lycklig av detta.

Andreas Berglund – Enkelt 

Sebastian: En klar överraskning för veckan var indiepop-artisten Andreas Berglund. Med en organisk ljudbild och popig melodi fastnade jag omedelbart för singeln Enkelt. Ösiga refränger väver in euforiska elgitarrer som skapar artistens starkaste släpp hitintills. Keep up the good work! 

Nause & Steerner – Somebody

Johan: Det är nog något med sensommar-EDM och min musiksmak känner jag. För jag fastnade helt för den euforiska stilen Nause och Steerner bjuder oss på i form av singeln Somebody. Jag fick i alla fall lusta att dansa och även här tror jag musiken skulle passa extra fint i en film eller serie. Den där Widescreen-känslan i musik som jag älskar.

Jorja Smith – Go Go Go 

Sebastian: Tekniskt sett släpptes låten förra veckan men den föll helt utanför min radar, något jag fick äta upp då jag spelat Go Go Go på repeat i sex dagar. Den akustiska gitarren är så otroligt hookig och jag dör för refrängen! Jorja förbereder sig i detta nu för en kommande platta och med den aktuella singeln känner jag en pirrande känsla i kroppen inför vad musikskaparen fått ihop på fullängdaren. 

Ivy Lane – Seventeen

Johan: Kevin Tullgren eller KEV som han brukar kalla sig för, släpper tillsammans med producenten Jonathan Johansson en EP med nya musikprojektet Ivy Lane. Singeln Seventeen bjuder på varma synthar och skönt pulserande känsla. Det är 20- och 80-tal i en och samma låt och det är din nya favoritlåt på kommande roadtrip.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011