Den finska skådespelaren och artisten Henrik Heselius från Helsingfors kunde du höra i bloggen när han släppte singeln Inlindad / Cirklar 2021. Nu har Henrik brandat om sig och släpper med singeln Mer första låten under artistnamnet Nuuksio. Ett släpp som sedan ska mynna ut i en hel EP längre fram i år.

Dolby Atmos

Mer bjuds vi på en drömliknande poplåt som drivs fram av suggestiva synthar och gitarrer. Det blir spännande och framförallt snyggt. Om singeln berättar Nuuksio för bloggen:

”Sången är skriven i ett sinnestillstånd där jag öppnade upp och erkände att jag inte hade läkt ordentligt efter att ha hanterat sorg. Det handlar om att snubbla runt i en cirkel, i en inre värld, gå en bit framåt men mycket bakåt, fortfarande framåt, bit för bit. Att tillåta eller försöka tillåta alla former av känslor och acceptera sorg som en långsam process, bara för att hitta dig själv tillbaka på steg ett igen. Men också att finna att i slutändan är den långsamma processen den hälsosamma.

Låten handlar också om att gå framåt.
Musikaliskt var den så ärlig som ärlig kan bli, gjord som en utgångspunkt för ett soloprojekt som etablerats utifrån ett behov av minimalism, mjukare akustik för tinnitusöron och en frihet att göra precis den musik som känns ärlig och naturlig i nuet. . Samma ärlighet har nu utvecklat musiken till en slags drömvåg/syntvågsljudvärld. I Inlindad är det nu resan.”

Med låten vill Nuuksio hylla scenkonsten som fått tagit mycket stryk under covid-pandemin. Därför valde artisten att släppa en livevideo till låten, som spelades in under Superwood Festival i Helsingfors.

Följ Nuuksio:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.