Den finska skådespelaren och artisten Henrik Heselius från Helsingfors kunde du höra i bloggen när han släppte singeln Inlindad / Cirklar 2021. Nu har Henrik brandat om sig och släpper med singeln Mer första låten under artistnamnet Nuuksio. Ett släpp som sedan ska mynna ut i en hel EP längre fram i år.

Popmuzik in Dolby Atmos

Mer bjuds vi på en drömliknande poplåt som drivs fram av suggestiva synthar och gitarrer. Det blir spännande och framförallt snyggt. Om singeln berättar Nuuksio för bloggen:

”Sången är skriven i ett sinnestillstånd där jag öppnade upp och erkände att jag inte hade läkt ordentligt efter att ha hanterat sorg. Det handlar om att snubbla runt i en cirkel, i en inre värld, gå en bit framåt men mycket bakåt, fortfarande framåt, bit för bit. Att tillåta eller försöka tillåta alla former av känslor och acceptera sorg som en långsam process, bara för att hitta dig själv tillbaka på steg ett igen. Men också att finna att i slutändan är den långsamma processen den hälsosamma.

Låten handlar också om att gå framåt.
Musikaliskt var den så ärlig som ärlig kan bli, gjord som en utgångspunkt för ett soloprojekt som etablerats utifrån ett behov av minimalism, mjukare akustik för tinnitusöron och en frihet att göra precis den musik som känns ärlig och naturlig i nuet. . Samma ärlighet har nu utvecklat musiken till en slags drömvåg/syntvågsljudvärld. I Inlindad är det nu resan.”

Med låten vill Nuuksio hylla scenkonsten som fått tagit mycket stryk under covid-pandemin. Därför valde artisten att släppa en livevideo till låten, som spelades in under Superwood Festival i Helsingfors.

Följ Nuuksio:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.