Hot Soul är en EP Christian Bruzelius gjort tillsammans med The Upsouls.
Här bjuds vi på fem spår av soulig pop. Det är en samling låtar där musiken och framförallt musikerna får stå i centrum. Arrangemanget är tight och låtarna bjuder på stor dynamik och variation. Samtidigt är låtordningen på EP:n vald med en tydlig början, mitt och slut, vilket jag uppskattade. Det känns som exakt denna låtordningen hade passat perfekt för en livespelning.
Titelspåret bjuder oss på funkig pop/rock som definitivt är en energiinjektion i mitten av EP:n. Låten har även fått en video som du kan se här:

POPMUZIK SUMMER

EP:n inleds med Andrea. Soulig pop som sätter tonen för oss. Den är hoppfull och vemodig på samma gång. Samtidigt som den visar upp just den där tighta känslan mellan musikerna och Christian. Den skvallrar om att detta borde vi definitivt uppleva live.
Radiovänligt och mest kommersiellt blir det på Holding on. Snyggt berättande och lite av den där filmiska känslan i arrangemanget som jag så ofta är svag för. Här sjunger Christian om ett före detta par som träffas igen efter ett år. Ett fint nedslag i livet för många. När man gått skilda vägar och börjar bygga upp ett nytt liv isär.

När vi går mot slutet av EP:n drar tempot ner en smula.
Först blir det Eye of the storm. Visst är det lite Elton John här? När Christian sjunger tillsammans med bara ett piano, innan arrangemanget växer till sig tillsammans med hela bandet.
Vi lämnar Hot Soul tillsammans med låten Nothing to it. Även här inleds låten avskalat och intimt. Efter halva låten låter Christian bandet komma in. Det blir en skönt medryckande och perfekt avslut på dessa fem låtar.

Om EP:n berättar Christian:

”Jag är väldigt stolt över låtarna på albumet och känner att alla kan stå på egna ben och berätta sin egen historia. Sammantaget tycker jag att de tillsammans ger en bra bild av min musik, stil och låtskrivande.”

Följ Christian Bruzelius på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011