Hot Soul är en EP Christian Bruzelius gjort tillsammans med The Upsouls.
Här bjuds vi på fem spår av soulig pop. Det är en samling låtar där musiken och framförallt musikerna får stå i centrum. Arrangemanget är tight och låtarna bjuder på stor dynamik och variation. Samtidigt är låtordningen på EP:n vald med en tydlig början, mitt och slut, vilket jag uppskattade. Det känns som exakt denna låtordningen hade passat perfekt för en livespelning.
Titelspåret bjuder oss på funkig pop/rock som definitivt är en energiinjektion i mitten av EP:n. Låten har även fått en video som du kan se här:

Apple Music Svensk Pop

EP:n inleds med Andrea. Soulig pop som sätter tonen för oss. Den är hoppfull och vemodig på samma gång. Samtidigt som den visar upp just den där tighta känslan mellan musikerna och Christian. Den skvallrar om att detta borde vi definitivt uppleva live.
Radiovänligt och mest kommersiellt blir det på Holding on. Snyggt berättande och lite av den där filmiska känslan i arrangemanget som jag så ofta är svag för. Här sjunger Christian om ett före detta par som träffas igen efter ett år. Ett fint nedslag i livet för många. När man gått skilda vägar och börjar bygga upp ett nytt liv isär.

När vi går mot slutet av EP:n drar tempot ner en smula.
Först blir det Eye of the storm. Visst är det lite Elton John här? När Christian sjunger tillsammans med bara ett piano, innan arrangemanget växer till sig tillsammans med hela bandet.
Vi lämnar Hot Soul tillsammans med låten Nothing to it. Även här inleds låten avskalat och intimt. Efter halva låten låter Christian bandet komma in. Det blir en skönt medryckande och perfekt avslut på dessa fem låtar.

Om EP:n berättar Christian:

”Jag är väldigt stolt över låtarna på albumet och känner att alla kan stå på egna ben och berätta sin egen historia. Sammantaget tycker jag att de tillsammans ger en bra bild av min musik, stil och låtskrivande.”

Följ Christian Bruzelius på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.