Det är söndag, vilket betyder att Johan och Sebastian listar fem av sina popfavoriter från veckan.

Nordiska Favoriter

Johans Popfavoriter

Amskøld – I’ll withstand it

Att hitta och acceptera sig själv är en process. När Amskøld nu väljer att sjunga ut om vem han verkligen är på singeln I’ll withstand it träffar rakt i hjärtat på mig. Inte bara för att jag själv gått igenom samma resa och tankar när jan kom ut, men också för att artisten verkligen sätter ord på alla känslor och tankar som far igenom huvudet. Resultatet ger mig gåshud varje gång och fint att öppna upp om sig själv på detta sätt med en låt.

SOLFRiD – Talk about it

Pulserande synthar och en stark melodi fick mig att bli helt såld på denna poplåt med svenska SOLFRiD. Lägg sedan till läcker produktion och stark sång och jags kulel säga att vi är hemma i pophimlen. Så dansa loss tillsammans med artisten här i bloggen.

Danielle Juhre – Sober

Varm nostalgisk produktion och sång fick mig att få gåshud. För det är ytterst elegant poplåt som Danielle Juhre bjuder oss på när hon sjunger om att bli ghostad av en musiklabel på singeln Sober.

The Killers – Boy

Lånar man från A little respect med Erasure, så har man ”halva inne”, som det heter. Det är precis det som The Killers gör när de här än en gång tar hjälp av Stuart Price på singeln Boy. Arenapop i bästa skolan. När rockarrangemang och synthar möts blir det oftast magi.

Johnning – Bad blood

Pumpande produktion med läckra beat och en hitig melodi levererar Johnning hiten Bad blood. Känns som en låt som borde funka minst lika bra på dansgolvet som i din spellista. Jag kommer i alla fall lyssna på denna en hel del.

Sebastians Popfavoriter

The Weekend + Summer Walker – Best Friends (Remix)

Nästa låt att bli singel från The Weeknds platta Dawn FM heter Best Friends. På albumet kanske den inte stod ut allra mest. Men helt ensam är synten oemotståndlig och med lite andra produktionsgrepp är det en självklar radiohit i höst. 

The 1975 – Happiness (Dance Floor Edit) 

Disco, funk och sväng. Det var länge sedan jag blev så glad av att lyssna på en låt. Att den därtill kommer från The 1975 är lite oväntat. Men kanske just därför den blir ännu mer briljant. Andra singeln från bandets femte platta griper tag i även den allra sämsta av dansare. 

Lauv – Stranger

Han är tillbaka! En av mina favoriter, plattan All 4 Nothing har landat och jag lyssnar och lyssnar. Fokussingeln Stranger är precis vad jag förväntar mig från Lauv. Stark refräng och avskalad produktion. Helt klart en av veckans bättre singlar. 

Hanna Mel – wtf this sucks 

Dynamiskt stark bär wtf this sucks på två olika sinnesstämningar. Å ena sidan avskalat och naket å andra fullt med attityd och mörker. Med R&B, rytmer och djupbas charmar sångaren sig in i mitt hjärta med den här omedelbara hiten. 

Joel Corry + Becky Hill – History

Ja, jag är svag för danspop. Det är enkelt att ta till sig och Joel Corry är grym på att skapa produktioner som passar lika perfekt på dansgolvet som gymmet. History blir nog en jag pumpar på de senare av ställen. Som alltid är Becky Hills röst oförskämt bra och passar perfekt för den här typen av dance-hit.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.