Ja men då var det dags för lite indierock här i bloggen.
Det är vännerna Hanna Winberg, David Örfelth, Jakob Bjelkeborn och Max Jonsson, med rötter i Randiga Rut, Harpun, Gluer och KNASH, som tillsammans är Nära Döden (inte bokstavligen dock, hoppas jag). Bandet debuterade med Hur är det fatt? i början av December och nu är det dags att ge oss smakprov nummer två från bandets debutalbum som släpps den 10:e Februari.

Nordiska Favoriter

En sista var bandest första låt som de skrev ihop, men den handlar om ett avslut. Om att växa upp och om insikten att vad man vill och vad man borde göra är i konflikt. Att gå från insikt till handling är svårt och kan ta tid men under tiden kan man alltid spela rockmusik.

En sista är energi. Det är ösigt och rått. Samtidigt melodiskt och skönt. Musik att uppleva live på en liten klubb med en öl (eller två) i handen. Att Nära Döden ska ses som Sveriges senaste indierock-hopp är självklart.

Följ Nära Döden på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.